top of page

Yvet van der Tuin
Yvet is opgegroeid in een muzikale familie, tussen folk en cabaret. Zij werd geïnspireerd door o.a. haar vader, Tori Amos en Agnes Obel. Yvet's liedjes, met zang en piano, zijn meestal melancholisch en poëtisch maar vooral echte luisterliedjes. Zowel in het Nederlands als Engels (en zonder woorden) spelen haar nummers met dynamiek, tempo, verschillende sferen en stijlen. Ze heeft 29 januari 2023 haar nieuwe album Another World fysiek uitgebracht, welke 28 februari volledig online is gekomen. Daarnaast geeft Yvet ook pianoles, zangles, les in songwriting en heeft meerdere (pop)koren gedirigeerd.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 6 mei 2023 bracht Yvet van der Tuin een bezoek aan Podium 107.1, samen met haar achtergrondzangeres Mirthe de Boer. Naast Mirthe had Yvet een kleine afvaardiging van haar fanclub meegenomen! In het interview vertelt Yvet over haar inspiratiebronnen, waarbij haar vader een bijzondere plek inneemt. Er wordt teruggeblikt op de eerste plaat 'MIst' die ze maakte in 2011 en er wordt extra lang stilgestaan bij haar laatste plaat 'Another World'. De albumpresentatie in januari (in Berkel en Rodenrijs) kwam uitgebreid aan bod. Tenslotte vertelt Yvet iets over haar rol als muziekdocente. Zangeres Mirthe komt ook aan het woord en vertelt ook over haar eigen muziek. Beluister het item (inclusief de drie live-nummers) hieronder terug!

Yvet van der Tuin - 500.jpg

Met Yvet van der Tuin?
Volg haar op Facebook en Instagram en zet haar website www.yvetvandertuin.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page