top of page

Wat is Podium 107.1?

Podium 107.1 is een radiomagazine van twee uur dat wekelijks een podium biedt voor muzikanten. Bands en singer-songwriters krijgen de ruimte om zichzelf te presenteren door middel van een interview en een LIVE optreden in de studio van drie nummers. Zowel solo-muzikanten als bandjes zijn welkom in de studio. Optredens worden technisch in hoge kwaliteit op de radio gebracht. Daarnaast geven de interviews een compleet beeld van de artiest en wordt een portret neergezet waar men mee voor de dag kan komen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Maarten Verduijn (links) en Chris van Leeuwen (rechts): de grondleggers van Podium 107.1

 
De geschiedenis van Podium 107.1

Podium 107.1 is een programma naar een idee van Maarten Verduijn, die sinds 2005 actief is als programmamaker. De eerste aflevering is uitgezonden op 15 september 2009. Destijds was Podium 107.1 een magazine van een uur, waarin artiesten slechts in een kort item aan de orde kwamen. Toen er eind 2010 thema-uitzendingen gemaakt werden in samenwerking met een singer-songwritercollectief, stond niets een uitbreiding van het programma in de weg. Vanaf 1 januari 2011 is er elke week LIVE muziek in Podium 107.1. Maarten Verduijn presenteert en stelt het programma wekelijks samen. Chris van Leeuwen is vanaf de eerste uitzending de vaste technicus van het programma.

chrismaarten.jpg

Het team van Podium 107.1

Maarten Verduijn is presentator en samensteller van Podium 107.1. Hij is sinds 2005 actief als programmamaker bij RPL Woerden. Van 2005 tot 2007 maakte hij het programma Afslag Woerden, waarna hij in 2009 startte met Podium 107.1. Maarten houdt ervan om de ruimte te nemen voor het gesprek met de muzikanten, waarbij hij zich verdiept in de achtergrond van de gasten verder vraagt dan slechts de basis. Naast zijn rol bij dit programma is Maarten betrokken bij verschillende (beleids)commissies van de omroep.
 

Chris van Leeuwen is al jaren actief op radiogebied. Hij is bekend als technicus, presentator en side-kick. Hij is sinds de eerste uitzending in 2009 betrokken bij Podium 107.1 als technicus. Hij is ervoor verantwoordelijk dat de optredens in goede kwaliteit op de radio worden gebracht. Hiervoor neemt hij de tijd voor goed overleg met de gasten die komen optreden. De laatste jaren is Chris ook actief als side-kick en locatie-presentator van bijzondere uitzendingen.
 

Christa Rijsdijk is redactielid van Podium 107.1. Zij is goed in het regelen en coördineren van het gebeuren rondom de uitzending. Christa is al sinds het begon op freelance basis betrokken bij Podium 107.1, maar sinds 2012 is ze een vaste medewerker. Naast haar bezigheden bij Podium 107.1 is ze voorzitter van de evenementencommissie van RPL en blinkt ze uit in het organiseren van speciale evenementen van de omroep.
 

Patrick Schalkwijk is sinds 2010 betrokken bij Podium 107.1 als technicus. Hij werkt daarbij nauw samen met Chris van Leeuwen. Patrick is met name gespecialiseerd in de techniek van grote optredens op de mainstage van Podium 107.1. Naast zijn bezigheden voor het programma is hij een vast gezicht bij locatie-uitzendingen van RPL.
 

Nieske Rijsdijk is opgegroeid met Podium 107.1 en al betrokken sinds mensenheugenis. In 2020 is ze een vaste medewerker geworden binnen de omroep. Bij Podium 107.1 is ze redactielid. Ze is daarnaast een creatief brein, die o.a. meedenkt over promotie-uitingen van het programma.

bottom of page