top of page

Wendy Moore
Met een uniek stemgeluid, oprechte teksten en een krachtige sound heeft pop-rock singer-songwriter Wendy Moore het afgelopen jaar haar carrière in rap tempo opgebouwd. , Wendy's muziek biedt een toevluchtsoord voor dromers. Haar liedjes gaan over herkenbare thema's zoals dromen, hoop, verdriet en het overwinnen van persoonlijke grenzen. Haar muziek is een mix van brede muzikale invloeden, van Avril Lavigne en Shawn Mendes tot bands als 5 Seconds Of Summer en Paramore  .

Haar debuut-EP 'Dawn After Dusk', uitgebracht in de zomer van 2023, bevatte de singles 'IDK How To Be Fun', 'BEAST' en 'Ribs Are Cages', die op meerdere editorial afspeellijsten belandden en airplay kregen op o.a NPO2, Veronica en 3FM. Wendy is erg actief op haar socials en heeft meer dan 51.000 volgers op TikTok en 323.500+ views op YouTube. Haar videoclip is afgespeeld op XITE. Wendy speelt liveshows door heel Nederland met haar band bij zalen zoals Q-factory, CPUNT, MainStage Pride at the beach, Pride Alkmaar, en De Meester, Patronaat, AFAS Live en tijdens Eurosonic Noorderslag.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 15 juni bracht Wendy Moore voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Aan het begin van de uitzending vertelde ze hoe ze vroeger (met succes) actief was in de paardensport, maar vervolgens de omslag maakte naar de muziek. Ze stipt aan hoe ze stopte met school en vervolgens haar eigen weg vond in de muziekbranche. Haar debuut EP komt uitgebreid ter sprake en ook vertelt Wendy over haar plannen voor de toekomst. Ook vertelt ze waarom ze het belangrijk vindt om op Pride Events te spelen - en geeft ze antwoord op de vraag in hoeverre ze Nederland tolerant vindt. Er worden serieuze topics behandeld tijdens het interview, maar er ontstaan ook hilarische situaties die alle aanwezigen in de studio laten lachen! Beluister het interview én de drie live-nummers hieronder terug. 

Wendy Moore 1 - 500.jpg

Bovenstaande foto van Wendy is vóór de uitzending gemaakt door Maarten Verduijn. 

Wendy Moore 2 - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page