top of page

Tim Jansen
Als je houdt van bitterzoete melodieën en harmonieus gitaarwerk, zul je zeker houden van singer-songwriter Tim Jansen. Hij maakt ‘acoustic folk-pop’ en doet denken aan John Mayer, Ryan Adams en Noel Gallagher. Tim Jansen woont in Breda en maakt al jaren muziek. Hij is in 2005 begonnen als songwriter en gitarist bij feelgood pop bands Jupiter en Woodlane. Hiermee heeft hij twee EP’s uitgebracht en op lokale festivals gespeeld. Na het einde van die bands ging hij zijn eigen nummers zingen. Hij werd in 2013 uitgenodigd voor singer-songwriter samenwerking Round About Tonite. Gegroeid door deze ervaring kiest hij nu weer volledig voor zijn eigen muziek. Een EP van vier nummers wordt dit jaar opgenomen. Met de elektrisch gitaar van Tim en de toevoeging van een drummer en bassist, wordt hierop subtiliteit afgewisseld met oversturende solo’s en stevige ritmes. Zijn teksten zijn een reflectie op persoonlijke ervaringen en observaties: een vriendschap die verdwijnt, zorgen over vluchtelingen en oorlog, het herkennen van echte liefde… Met zijn intieme en meeslepende liedjes geeft hij een plek aan zijn eigen gedachtes en die van de luisteraar.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op de vooravond van kerst 2022 bracht Tim Jansen een bezoek aan Podium 107.1. In het interview wordt aandacht besteed aan de invloed die Elvis op Tim had en op de eerste stappen die hij in 2005 zette met de bands Jupiter en Woodlane. In het gesprek wordt vooral de nadruk gelegd op de stap die Tim maakt om met solo-werk aan de slag te gaan. Ook vertelt hij hoe het is om als vader, werkend man en muzikant alle ballen in de lucht te houden. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Tim Jansen - 500.jpg

Meer Tim?
Volg hem op Facebook (@timjansentunes) en op Instagram (@timjansentunes) en zet de website www..timjansentunes.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page