Tim Dawn

Tim Dawn was goed op weg naar een doctoraat in rechten en het grote geld... totdat hij halsoverkop viel voor de muziek. Met een rugzak door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een gitaar en een handvol liedjes, voelde hij zich vrijer dan ooit. Eenmaal thuis nam hij ontslag en verhuisde hij naar een kinderboerderij op een monumentaal terrein van een houtzagerij in het hart van Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt en voor de dieren zorgt. ​ Zijn omgeving wordt weerspiegeld in zijn artisanale popsongs, die zowel de rust en stilte van zijn leven tussen de varkens en schapen als de rusteloosheid van de stad weerspiegelen. Na het succes van zijn single 'Walking On A Wire' en zijn EP 'I'll Hold On', werkt Tim Dawn momenteel aan zijn debuutalbum. ​ Eind 2020 en begin 2021 kreeg Tim Dawn zijn grote doorbraak met zijn versie van de Bee Gees-klassieker 'To Love Somebody', die te zien was in de beroemde kerstcommercial van een grote supermarktketen. Het nummer vond snel zijn weg naar de hitlijsten en kreeg airplay op de Nederlandse radio. ​ Op 24 maart 2021 bracht hij zijn nieuwe single Fell For You uit.

Het item met Tim Dawn

Op 27 maart 2021 had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Tim Dawn. Tim had in 2017 al eens een optreden gegeven in ons programma met zijn band. Tijdens het interview wordt een kleine reis door de carrière van Tim gemaakt, waarbij extra veel aandacht wordt besteed aan de doorbraak met 'To Love Somebody'.  Beluister het item rechts terug!

tim.jpg

Meer Tim Dawn?
Zet de website www.timdawn.com in je favorieten!
Volg hem verder op Facebook en Instagram via @timdawnmusic. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.