top of page

Tanja ter Brake
Tanja ter Brake (1983) is cabaretier, dus ze schrijft, speelt en inspireert. Een aantal jaar geleden verruilde ze haar carrière als ziekenhuisapotheker voor een leven met meer creativiteit. Ze werd onmiddellijk aangenomen aan de Koningstheateracademie, (dé cabaretopleiding van Nederland). Sindsdien voelt ze zich meer Tanja dan ooit:-). Ze geeft humorworkshops, creativiteits-trainingen, schrijft elke dag 'schrijfsels' op haar Instagram en treedt op met haar muzikale cabaretvoorstellingen. In maart '22 debuteerde ze als schrijver met haar bundel 'Nieuwe Maan'. Tanja woont in Amersfoort met haar nogal geweldige dochterboef Jasmijn, houdt ervan om handstand tegen de muur te doen en haar lievelingskleuren zijn roze en paars. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 18 maart 2023 bracht Tanja een bezoek aan Podium 107.1. Al sinds 2012 is Tanja een vriend van het programma: op de radio liet ze elf jaar geleden haar Engelstalige singer-songwriterliedjes horen, om ons vervolgens deelgenoot te maken van haar reis naar de wereld van cabaret, kleinkunst en dichtkunst. Op 18 maart vertelt ze uitgebreid over hét boek dat haar wegwijs heeft gegeven, over de fase waarin ze zich momenteel bevindt en over het artikel dat onlangs over haar in het tijdschrift JAN is verschenen. Verder wordt ze verrast door een aantal artiesten waar ze close mee is. Beluister het item, inclusief de drie LIVE-nummers hieronder terug! 

Meer Tanja?
Volg haar op Instagram (@tanjaterbrake) en zet haar website www.tanjaterbrake.nl in je favorieten!

Tanja 1 - 500.jpg

Column van 18 maart 2023

Aan het einde van het tweede uur keerde Tanja terug met een column. Beluister die column hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page