top of page

Tanja ter Brake
Tanja ter Brake (1983) is cabaretier & dagvoorzitter, dus ze schrijft, speelt en inspireert. Een aantal jaar geleden verruilde ze haar carrière als ziekenhuisapotheker voor een leven met meer creativiteit. Ze werd onmiddellijk aangenomen aan de Koningstheateracademie, (dé cabaretopleiding van Nederland). Sindsdien voelt ze zich meer Tanja dan ooit:-). Ze geeft humorworkshops, creativiteitstrainingen, schrijft elke dag 'schrijfsels' op haar Instagram en treedt op met haar muzikale cabaretvoorstellingen. In maart '22 debuteerde ze als schrijver met haar bundel 'Nieuwe Maan'.  Begin 2024 werd Tanja verkozen tot Stadsdichter van Amersfoort. Daarnaast is ze op de achtergrond bezig met een nieuwe bundel én met een nieuwe Theatervoorstelling. Tanja woont in Amersfoort met haar nogal geweldige dochterboef Jasmijn, houdt ervan om handstand tegen de muur te doen en haar lievelingskleuren zijn roze en paars. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 20 april bracht Tanja een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens de uitzending vertelde ze uitgebreid over haar nieuwe rol als stadsdichter. Hoe kwam dit op haar pad en hoe kijkt ze terug op haar eerste maanden in deze rol? Ook vertelde ze over haar debuut op RTL en had ze een primeur voor ons programma die betrekking heeft op haar nieuwe theatervoorstelling. Tijdens de uitzending speelde ze twee nummers live en droeg ze twee gedichten voor. Het uur vóór haar trad Floris Huetink op, een bekende van Tanja. Klik hier voor zijn optreden en beluister mee welke rol Tanja kreeg in het interview met hem.

Het gehele item met Tanja zelf kun je hieronder terugluisteren!

Tanja ter Brake - 500.jpg

Foto van Tanja ter Brake is op zaterdag 20 april 2024 gemaakt door Maarten Verduijn vóór de uitzending. 

Logo_RPLWoerden_2019 klein.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page