Sven Ross

In eerste instantie was hij op weg om leraar in het basisonderwijs te worden, maar Sven Ross besloot te stoppen met zijn studie en de Londense songwriting scene in te duiken om zijn ambacht te ontwikkelen. Twee jaar verder en Sven is terug in Amsterdam, klaar om in de loop van 2021 zijn carrière te lanceren met debuut EP 'Filled With Gold'.

Met de gitaarstijl van Ben Howard en de melodische sensitiviteit van early Ed Sheeran schijnt Sven zijn invloeden door het prisma van zijn jeugdervaringen in de Noord-Hollandse regio West-Friesland en creëert daarmee een uitgesproken muzikale identiteit.

Het item met Sven

Op 10 april 2021 had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Sven. Tijdens het gesprek vertelt Sven over de muziekopleiding die hij in London heeft gevolgd. In hoeverre heeft Corona roet in het eten gegooid m.b.t. het afronden van deze opleiding? Verder vertelt hij over de recente single 'Heart against the rocks' en de nieuwe EP. Tot slot een belangrijke vraag: wil Sven in Engeland met zijn muziek aan de weg timmeren nu hij daar een opleiding heeft gevolgd? Beluister het item hieronder terug.

Sven Reus.jpg

Meer Sven?
- Zet de website www.svenrossmusic.com in je favorieten;

 

- Volg Sven op Facebook via @svenrossmusic en op Instagram via @svenrossmusic. 
 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.