top of page

Sven Ross
In slaap vallen op school omdat hij ‘s nachts, als zijn ouders en zus op bed lagen, liedjes aan het schrijven was; songwriting zat er vroeg in bij Sven Ross. Toch ging hij met de Universitaire Pabo iets anders studeren dan muziek. Na twee jaar kwam hij er achter dat dit puur was om aan sociale verwachtingen te voldoen, en hij besloot het roer om te gooien. Hij verhuisde naar Londen voor een studie songwriting.

Zijn tweede EP “now that i’m with you”, die gespreid over 2022 en begin 2023 verschijnt, is volwassener en heeft een aanweziger bandgeluid dan Svens succesvolle debuut EP ‘Filled With Gold’. Met duidelijke inspiratiebronnen als Ed Sheeran, Ben Howard en Kacey Musgraves, luidt Sven Ross met single ‘easy’ op 2 september een najaar vol Popronde shows in.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Sven bracht op zondag 25 september een bezoek aan de studio van RPL Woerden in het kader van de Popronde. Die dag vond de Popronde plaats in Woerden en de studio was één van de elf locaties waar optredens zouden plaatsvinden. Sven was geen onbekende voor Podium 107.1: al in 2018 bracht hij een bezoek aan het programma om zijn muziek onder de aandacht te brengen. Toen Sven bij de selectie van Popronde Woerden terecht kwam, kon een bezoek aan de studio dus ook niet ontbreken. Hij speelde vier nummers LIVE en hij vertelde over zijn reis naar Londen, over zijn nieuwe muziek en over 'zijn' Popronde tot nu toe. Beluister het interview en de vier live-nummers hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page