Sured
Een gitaar was het beste cadeau dat Sured’s ouders hem konden geven op zijn 9e verjaardag. Zonder het te beseffen ontstaken zij hiermee de vlam die uiteindelijk zou leiden tot de debuut-EP The Blue Flame. Sured werd in 2016 uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Utrecht, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke, hese stemgeluid. Hij schreef jingles voor SLAM!FM en Radio538, werd het gezicht in een commercial van T-Mobile, speelde 28 shows tijdens Popronde (2017) en was te zien in het TV programma RAMBAM. Na enkele succesvolle jaren als singer-songwriter zocht Sured in 2018 een band bij elkaar om zijn debuutalbum 21st Century Love op te nemen. Met behoud van de lichte, zomerse sound spat ook met zijn band het genot van de optredens af. Met de charmante uitstraling van de band weten ze de aandacht van het publiek nauwkeurig vast te houden. In 2019 bracht Sured zijn zomerse single Feed You Lies uit en trad hij hij in september op in TivoliVredenburg, waarna zijn nieuwe single Author Of Fate het najaar aankondigde. "Sured is een podiumdier in hart en nieren. Liedjes die zich na één keer luisteren al in je hoofd nestelen. Een brok positiviteit [en] toch is er ruimte voor serieuze momenten" - 3voor12 Utrecht na de nagenoeg uitverkochte releaseshow van debuutalbum 21st Century Love in EKKO. (bron: www.suredmusic.nl)

sured1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1

Tijdens de uitzending van 13 juni 2020 stond het thema 'Sweet Sixteen' centraal. Redactielid Nieske Rijsdijk vierde haar zestiende verjaardag. De centrale vraag van de uitzending was dan ook: 'Hoe zag jouw leven eruit toen je zestien jaar oud was?' Sured kwam tijdens deze uitzending spelen omdat hij één van de favoriete artiesten van Nieske was. Daarnaast was de uitzending een mooie gelegenheid om bij te praten na de moeilijke Corona-periode. Sured liet Nieske kiezen welke nummers hij tijdens de uitzending zou gaan spelen. Sured had leuk contact met de andere gast van die middag: Collin Hoeve. Ze wisselenden ervaringen uit over de muziekbranche en ze genoten van elkaars optreden. Aan het einde van de uitzending liet Sured in het gastenboek weten dat hij het weer een leuke, gezellige uitzending vond! Plannen voor een volgend bezoek werden achter de schermen gesmeed. 

Het item met Sured
Beluister hierboven het interview met Sured, inclusief de drie LIVE-nummers. Aan het begin van het item vertelt de jarige Nieske Rijsdijk waarom ze Sured zo'n goede artiest komt. Vervolgens begint het interview met Sured, waarin uitgebreid wordt gesproken over de gevolgen van de Corona-crisis. Vervolgens wordt ingehaakt op het centrale thema van de uitzending: hoe zag Sured's leven eruit toen hij zestien was? Is er nog iemand uit die fase van zijn leven die hij nog eens terug zou willen zien? Vervolgens vertelt hij over zijn komende single, over de selectie voor de Popronde en de plannen voor de verre toekomst. 

Het item met Sured is afkomstig uit aflevering 529 van Podium 107.1. Techniek van de optredens was in handen van Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen. Foto's zijn gemaakt door Dave Hammelburg. 

logorpl.jpg