top of page

Simon van den Hurk

Simon van den Hurk (1992) is vanaf zijn zesde jaar met pianolessen begonnen. Rond die tijd is hij ook gaan zingen. Naast verschillende samenwerkingen is hij sinds 2020 solo gegaan met een synthesizer, groovebox en trompet.
Begin 2003 werd hij verrast met een drastische verandering voor zijn leven. Hij kreeg een  herseninfarct waardoor zijn rechterkant geheel verlamd raakte. Dat dwong hem om zich op zichzelf te concentreren, waar zijn leeftijdsgenoten verder gingen. Dit was met tijden confronterend en muziek heeft geholpen om de moeilijke gevoelens te relativeren. Dit is te horen in zijn klanken en teksten. Inmiddels voelt hij zich weer als de oude Simon en schrijft hij graag over zijn ervaringen en over wat hij ziet in de samenleving; hoe kunnen wij tevreden zijn in het hier en nu? Hoe kunnen we in de toekomst nog iets langer overleven? Hij geeft ons betekenende dromerige Nederlandstalige luisterpop met instrumentale klanken ertussendoor.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 18 mei bracht Simon van den Hurk een bezoek aan Podium 107.1. Simon had de hoofdrol in de uitzending hij was gedurende de beide uren van het programma te horen. In het eerste uur vertelde hij in een interview uitgebreid over het herseninfarct dat hij op elfjarige leeftijd kreeg. Hij legt uit wat dat precies betekende en op welke manier dit zijn (sociale) leven beïnvloed heeft. Ook vertelt hij welke rol muziek speelde bij zijn herstel en hoe hij de draad weer oppakte. Beluister dit gedeelde van de uitzending hieronder terug. 

In  het tweede gedeelte van de uitzending verhuisde Simon met presentator Maarten Verduijn naar de mainstage van Podium 107.1. Daar speelde Simon vier nummers LIVE. Het interview van het eerste uur kreeg een vervolg. In het tweede gedeelte vertelt Simon hoe hij in aanraking kwam met mindfullness en hoe dit zijn leven veranderd heeft. Ook vertelt hij hoe zijn leven er nu uitziet en hoe hij alle gebeurtenissen uit het verleden heeft kunnen verwerken. Beluister het tweede deel (rechts) terug om te horen welke wending het leven van Simon kreeg!

Simon - 500.jpg

(Foto van Simon gemaakt door Maarten Verduijn ná de uitzending op 18 mei 2024) 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page