Siebe Palmen

Siebe Palmen (1989) is zanger/liedschrijver van verhalende Nederlandstalige liedjes waarin pop en kleinkunst harmonieus samengaan. Enkel uitgerust met een heldere, trefzekere stem (zonder het rauwe randje te schuwen) en zijn gitaar doet hij iets bijzonders met het publiek: hij zet ze aan het denken en laat ze vergeten tegelijk.
 

In 2015 bracht Siebe zijn debuut-EP “Onkruid” uit. Op de bekende streamingdiensten is sindsdien meer werk verschenen, onder meer uit zijn eerdere oneman-horeca-musical “Is alles naar mens?”.
 

In de zomer van 2019 verdiende hij de 2e plaats in de Nekka-wedstrijd; een Vlaamse wedstrijd voor Nederlandstalig lied.

Siebes teksten zijn oprecht, confronterend en hebben een tragikomedische lading. De onderwerpen die hij bezingt zijn uiteenlopend, van de relatie tot maatschappelijke problematiek. Dit alles weet hij in een licht en helder poëtische, originele vorm te gieten. Met sarcasme en (cynische) humor. Toch benoemt hij juist ook de schoonheid. Kortom: Siebe is een zeer veelzijdig liedschrijver. (bron: www.siebepalmen.nl).

Het interview bij Podium 107.1
Begin december 2020 is Siebe's nieuwe EP 'Zo zijn dromen niet gebouwd' verschenen. Op de EP staan vier liedjes die geïnspireerd zijn door de Corona-pandemie. Tijdens het radio-interview op 2 januari vertelt Siebe over zijn nieuwste werk, dat hij ook wel een 'tijdcapsule' noemt. Hoe is de EP ontstaan en welke voor de vier nummers is voor Siebe zelf het meest waardevol? Tijdens het item wordt de titeltrack van de EP gedraaid en wordt afgesloten met een opname die Siebe in zijn huiskamer heeft gemaakt: een cover van het nummer 'Weet je nog' van Herman van Veen. Het item is hieronder terug te luisteren.

Foto Siebe 2.jpg

Meer Siebe Palmen?
Je kunt meer lezen over Siebe op zijn website www.siebepalmen.nl. Ook is hij actief op Facebook (@siebepalmen.nl) en op Instagram (@siebepalmen) en is zijn muziek op Spotify te vinden. 


Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

logorpl.jpg