top of page

Rolf Kramer
Rolf Kramer is een singer-songwriter uit Amsterdam. Al zo lang als hij zich kan herinneren is hij gefascineerd geweest door muziek. In 2004 begon hij zelf liedjes te maken op zijn akoestische gitaar. Inmiddels heeft hij er meer dan 200 geschreven en nog altijd blijft de inspiratie stromen. Zijn stijl ligt het meest tegen folk en het Nederlandstalige luisterlied aan. Hij laat zich graag inspireren door artiesten als Lenny Kuhr, Frédérique Spigt, Sinéad O’Connor, Nicole Atkins, Roy Orbison en Rufus Wainwright. Enkele jaren geleden verscheen een live opgenomen demo-cd met de titel ‘Onderhuids’. Naast de muziek die Rolf maakt werkt hij als psycholoog.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 2 april 2022 was Rolf Kramer voor de tweede keer te gast in Podium 107.1. Eind 2018 had hij al eens eerder een bezoek gebracht aan de RPL studio's. Op 2 april speelde hij vier LIVE nummers en vertelde hij over de rol van muziek in zijn leven, zijn muzikale ontwikkeling en zijn werk als psycholoog. Ook komt ter sprake dat Rolf vroeger affiniteit had met een hele andere stijl van muziek: waar hij nu Nederlandstalige chansons maakt, was hij vroeger gek van metal en grunge. Tijdens de uitzending wordt Rolf op een leuke manier verrast: zijn held en leermeester Lenny Kuhr vertelt tijdens de uitzending hoe ze naar Rolf kijkt. Ook stelt ze een aantal vragen aan hem. Beluister het item hieronder terug!

Rolf 1 - 500.jpg

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page