top of page

PennyLeen
Zangeres, muzikante, componiste en tekstschrijfster PennyLeen Krebbers breekt met haar verleden zonder haar afkomst te verloochenen. Ooit begonnen als zangeres en saxofoniste in het funk-, soul- en jazzcircuit is ze uitgegroeid tot een singer-songwriter die zich niet conformeert aan welke muziekstijl dan ook. PennyLeen maakt muziek. Haar muziek. Muziek die zij liefheeft. Geïnspireerd door het leven en de liefde. PennyLeen werkte en/of speelde samen met o.a. Hans Dulfer, Rosa King, Kaz Lux, Solomon Burke en MarLennon. Ze studeerde aan zowel de School voor Jazz Amsterdam, de Academie voor Lichte Muziek en studeerde af aan het ArtEZ Conservatorium. 
Eind 2022 bracht PennyLeen de single 'Epiphany' uit, een hartverscheurende track waarmee ze muzikaal een andere richting koos, maar vooral veel over haar gevoelsleven prijsgaf. Het nummer vertelt over een zware periode die zij meemaakte. Het nummer kreeg in 2023 een vervolg met 'Move On'. De twee nummers zijn het eerste visitekaartje van een EP die dit jaar moet gaan verschijnen. 

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 22 juli bracht PennyLeen een bezoek aan Zomerpodium 107.1. Ze kwam niet alleen: ze bracht gitarist Matthijs Budding mee, die haar begeleidde op gitaar. PennyLeen's zoon Jimi was de tweede bijzondere gast: hij zong samen een nummer met zijn moeder in de uitzending! Tijdens het interview vertelde PennyLeen over de single Move On en over de reacties die ze op het nummer kreeg. Hoe is het voor haar als uit recensies blijkt dat niet iedereen het nummer helemaal snapt? Verder wordt naar de toekomst gekeken. Hoe zit het met die EP die moet gaan verschijnen? Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

PennyLeen - 500.jpg

Meer PennyLeen?
Zet de website www.pennyleen.nl in je favorieten en volg haar op de social media!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page