Nicole de Bree
Nicole Musician (22 jaar) wil haar passie voor muziek met de rest van de wereld delen, om daarmee te vertellen wat soms moeilijk te vertellen valt. Ze belicht onderwerpen zoals depressie, door zichzelf kwetsbaar op te stellen en de lezer aan het denken te zetten met een vraag. Eigen nummers heeft ze nog niet uitgebracht, maar de covers die ze maakt kiest ze zorgvuldig uit. “Ik zorg er altijd voor dat de liedjes die ik wil coveren, resoneren met mijn leven. Op die manier zing ik alles vanuit gevoel en gebruik ik die momenten ook voor mijn eigen verwerking”. Haar ultieme droom is om een muziektheatervoorstelling over mentale gezondheid op te zetten. Hiermee wil ze een bijdrage doen  aan het taboe doorbreken op een luchtige, maar toch serieuze manier.

Het bezoek aan Podium 107.1
Begin 2021 vertelde Nicole in Podium 107.1 openhartig over haar ervaringen met depressie tijdens een thema-uitzending over 'artiesten en psychische gezondheid'. Op 27 november 2021 kwam Nicole terug om dit onderwerp verder uit te diepen aan de hand van drie bijzondere live-nummers. In één nummer stelt ze zich extra kwetsbaar op, omdat ze geheel acapella zingt. In het interview komt naar voren dat Nicole een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt en dat ze zich op sterke wijze inzet voor openheid over depressie. Aan het einde van het gesprek vertelt ze over haar bijzondere toekomstdroom. Wat zou dat zijn? Beluister het interview en de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Nicole.jpg

Nicole tijdens het bezoek aan de studio met haar vriend Bram. 

Meer Nicole?
Volg haar op Facebook (@nicole.debree3) en op Instagram (@nicole.de.bree)!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl