top of page

Nicole de Bree
Nicole de Bree is een veelzijdige vrouw. Ze heeft in het verleden veel aan sport gedaan, maar na een blessure vond ze een nieuwe passie in de muziek. Ze ging gitaar spelen en ze ging de podia op met covers én eigen nummers. Nicole worstelt al lange tijd met mentale problemen, waaronder ADHD en depressiviteit. Ze is hierover heel open en ze hoopt daarmee het taboe rondom deze problematiek weg te krijgen. In 2022 liet ze weten dat ze werkt aan een theaterstuk over mentale klachten. Ze heeft daarbij een belangrijke boodschap: een mens is meer dan zijn/haar psychologische diagnose. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Nicole bracht op zaterdag 16 september 2023 een bezoek aan Podium 107.1. Ze was al eens eerder in Woerden geweest om haar muziek te presenteren, maar dit keer kwam ze langs voor iets anders. Ze kwam open vertellen over depressies en over 'jezelf terugvinden in het leven'. Nicole vertelde wat een eerste depressie in haar leven triggerde en wat dit deed met haarzelf en met de mensen in haar leven. Ook vertelde ze over haar carrièrekeuze, die bij sommige mensen weleens vragen oproept. Na het item kreeg singer-songwriter en snelschrijver Collin Hoeve de opdracht om een strijdlied voor mensen met depressie te schrijven aan de hand van het verhaal van Nicole. Dit riep emotie op bij de aanwezigen in de studio (en niet in het minst bij Nicole zelf).  Beluister het interview (inclusief het lied van Collin Hoeve) hieronder terug!

Nicole 1 500.jpg

Het zou kunnen dat je je herkent in het verhaal van Nicole de Bree of in de onderwerpen die op een andere manier ter sprake kwamen. Zulke onderwerpen kunnen wat bij je oproepen. Blijf er niet mee lopen. Praat met iemand in je omgeving die je vertrouwt, kijk op de site www.korrelatie.nl of neem contact op met je huisarts. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page