top of page

Mykki
Als kind werd Mykki (Mikky Zomerdijk) al aangetrokken door muziek en songwriting. Schrijven kalmeerde haar en gaf haar een plek om zichzelf uit te drukken. Deze liefde voor schrijven en muziek groeide alleen maar meer naarmate ze ouder werd. Op de middelbare school scheef Mykki haar eerste nummer waarin ze haar emoties uitte, namelijk "Fed Up". Ze zong dit lied op een open podium en vanaf dat moment is ze als bijbaan blijven optreden, solo, in duo, trio en band formaties totdat ze werd aangenomen op het conservatorium. Op het conservatorium heeft Mykki zich volledig gewijd aan het leren en verbeteren van het vak, wat uiteindelijk heeft geleid tot een carrière in de muziekindustrie. Ze heeft altijd een voorliefde gehad voor schrijven en optreden, en ze is dankbaar dat muziek nog steeds een centraal onderdeel van haar leven is. Momenteel runt Mykki met Jitse Tilman haar eigen studio, de Silver Sound Studio in Schoonhoven. In deze studio zijn vele opnames gemaakt en werkt ze aan het uitbrengen van haar derde single als artiest onder de naam Mykki. Ook is haar eerste eigen videoclip van de song ‘Give Me’ een feit en probeert ze aan een eigen YouTube kanaal te blijven sleutelen. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 30 maart bracht Mykki een bezoek aan Podium 107.1. In 2017 was ze al eens te gast met een band, maar dit keer kwam ze solo spelen. Tijdens het interview werd teruggeblikt op haar muzikale ontwikkeling aan het conservatorium en werd Mykki geconfronteerd met een fragment van haar afstudeerconcert in een theater. Daarnaast vertelt ze over de studio die ze met Jitse Tilman heeft opgezet in Schoonhoven en (uiteraard) over haar nieuwe werk. De single 'Give me' (die een sterk elektronisch bandgeluid heeft) had Mykki voor Podium 107.1 opnieuw gecomponeerd in een kleine versie. Beluister het item met Mykki rechts op de pagina terug!

Mykki 1.jpg

(Foto van Mykki is gemaakt in maart 2024 in de studio van RPL Woerden door Maarten Verduijn) 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page