top of page

Meyendel
Ontmoet Meyendel, ontmoet Jesse en Ingmar. Een Nederlandstalig duo, waar de werelden van schrijver Jesse Evers en producer Ingmar Spaaij zich verenigen in de magische Haagse duinpan: Meyendel. Waar de één tekst laat dansen, doet de ander instrumenten spreken. Samen zijn zij Meyendel: een melancholisch samenspel op het snijvlak tussen indie en pop. Denk aan een Nederlandse Ben Howard, een ontmoeting met Spinvis of artiesten als Vic Willems en Meetsysteem. Meyendel verweeft akoestische gitaren met drumcomputers en warme 80s synths. Zanger Jesse deelt observaties uit zijn leven. Verhalen over onveiligheid op straat, generatieverschillen en de speelsheid van het leven. Meyendel was deze zomer mee op tour met haar Haagse discopopvrienden van Son Mieux. Daarnaast speelde Meyendel op o.a. het Haagse UIT Festival, Surfana Festival en INDIBURN. Eerste single Lola kwam eind juni uit. Lola werd opgepikt door Radio5 en ontving tevens lovende recensies van 3voor12. Eind november bracht Meyendel haar debuut EP “Ik Land Wel Weer” uit, door 3voor12 uitgeroepen tot één van de meest veelbelovende Nederlandse releases 2022. In het voorjaar verschijnt nieuwe muziek van de Haagse band en gaat het mee op tour met de band IMBOS (o.a. Paard van Troje).

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 4 februari 2023 brachten Jesse en Ingmar een bezoek aan Podium 107.1. Ze speelden drie nummers LIVE en programmamaker Maarten Verduijn sprak uitgebreid met ze over het ontstaan van hun project. Waarom is Park Meijendel zo belangrijk voor ze? Ook wordt gesproken over de zomer van 2023, toen Meyendel door Nederland tourde als support act van Son Mieux. Luister het item (incl. de LIVE nummers) hieronder terug!

Meyendel 1 - 500.jpg

Meer Meyendel?
Volg Jesse en Ingmar op Facebook (@meyendel.band) en op Instagram (@meyendelofficial)!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page