top of page

Merlin Waves
Merlin Ränsch, geboren in Nordhorn/Duitsland, studeerde van 2010-2014 af na deelname aan de "Eventim Music Workshop" aan de Universiteit voor Muziek en Theater in Hamburg. Ze voltooide met succes haar studie als professioneel muzikante met als hoofdvak zang op het gebied van folkrock/pop en jazz aan de Hamburgse Muziekschool. Sindsdien werkt ze als gediplomeerd muziek- en zangcoach en begeleidt ze kinderen, tieners en volwassenen op hun muzikale en (vooral) persoonlijke pad. Sinds het afronden van haar studie werkt Merlin naast haar passie als coach intensief met haar team aan haar geliefde en doorleefde visie als (tribal)volksmuzikant. Na de laatste release van haar single, onder de artiestennaam "Merlin Waves", op 31 oktober, komt nu de 6e single uit in december 2022.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 10 december 2022 was Merlin Waves voor het eerst te gast in Podium 107.1. Ze kwam rechtstreeks uit haar thuisland Duitsland om live te komen spelen in Woerden. Het interview werd door programmamaker Maarten Verduijn in het Engels gedaan. Merlin vertelde onder andere over het leven als muzikante in Duitsland en over haar link met Nederland. Ze werd tijdens de uitzending verrast door een berichtje van Mark Stouwdam van Body & Soul, met wie ze meerdere keren heeft samengewerkt.  Beluister het interview en de vier live-nummers hieronder terug! 

Merlin Waves 500.jpg

Meer Merlin Waves?
Volg haar op Instagram via merlin_waves_art en check haar muziek op Spotify!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page