top of page

Melanie Ryan
Melanie Ryan is een 23-jarige singer-songwriter en performer. Al vanaf jongs af aan is ze bezig met zingen en schrijft ze haar eigen liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, ukulele en piano. Ze kwam er al vroeg achter dat het schrijven van muziek voor haar de beste manier is om haar verhaal te vertellen. Haar nummers gaan daarom vaak over haar “roots”, haar reis en over liefde.

Sinds haar deelname aan online talentenjacht “Giel’s Talentenjacht’, waar ze tot de laatste 20 van de 1300 aanmeldingen kwam, was de snaar pas echt geraakt. Vanaf die tijd schrijft ze songs, treedt ze op tijdens festivals en andere evenementen. In 2018 stond ze op de Uitmarkt samen met Karin Bloemen en 8 andere talenten en in maart 2019 bracht ze haar eerste EP ‘Where The Journey Begins’ uit. Het EP is gefinancierd middels een crowdfundingsactie en ondersteund door het Talentboek van Yvonne van Gennip. In 2020 deed ze mee aan het nieuwe zang-programma van SBS6 “We Want More” en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle.

Tijdens haar laatste studiereis naar music city “Nashville” heeft ze haar manier van schrijven verder ontwikkeld en is haar muziekstijl veranderd in een ineengevlochten mix van verschillende muziekstijlen. Melanie Ryan’s doel is om de, zoals zij het noemt “Braided Style Country”, naar een groter publiek te brengen. “Braided Style Country” is een mix van Pop, Modern Country en Folk muziek. Deze stijl is een eerlijke manier van schrijven met de Nashville-style storytelling en gespeeld door echte muzikanten. In het voorjaar van 2023 wordt haar nieuwe EP “Girl From ‘99” verwacht.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 8 april bracht Melanie Ryan een bezoek aan Podium 107.1. Er wordt nog kort teruggeblikt op de reis die ze in 2022 maakte naar Nashville, maar voor het grootste deel wordt er aandacht besteed aan de actuele bezigheden van Melanie. Ze vertelt uitgebreid over haar zeer persoonlijke single 'Miss Always Do It Right' en over de andere persoonlijke nummers die op haar nieuwe EP zullen komen. Ook het maken van clips en het acteren heirvoor komt ter sprake! Beluister het interview, inclusief de drie LIVE-nummers, rechts op de pagina terug terug!

Meer Melanie Ryan?
Volg haar op Facebook (@melanieryanmusic), Instagram (@melanieryanmusic) en zet de website www.melanieryan.com in je favorieten!

Melanie 1 - 500.jpg

Foto in het speeltuintje in de buurt van de RPL studio, gemaakt door Maarten Verduijn.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page