Melanie Ryan

Melanie Ryan is een 22-jarige singer-songwriter en performer. Al vanaf jonge leeftijd is ze bezig met zingen en schrijft ze haar eigen liedjes, zichzelf begeleidend op gitaar, ukelele en piano. Haar sound is een mix van country-pop met een vleugje Americana & Folk, in lijn van Lady A, Ingrid Andress en Kacey Musgraves. De onderwerpen van haar nummers gaan vaak over liefde en gebeurtenissen in haar leven.

Sinds haar deelname aan online talentenjacht “Giel’s Talentenjacht’, waar ze tot de laatste 20 van de 1300 aanmeldingen kwam, was de snaar pas echt geraakt. Vanaf die tijd schrijft ze songs, treedt ze op tijdens festivals, bruiloften en andere evenementen.

In 2018 stond ze op de Uitmarkt samen met Karin Bloemen en 8 andere talenten. In maart 2019 bracht ze haar eerste EP ‘Where The Journey Begins’ uit. Het EP is gefinancierd middels een crowdfundingsactie en ondersteund door het Talentboek van Yvonne van Gennip.

In 2020 deed ze mee aan het nieuwe zang-programma van SBS6 “We Want More” en heeft ze het tot de finale geschopt, met als memorabel moment het zingen met jurylid Davina Michelle.

Momenteel is ze volop bezig met nieuwe muziek en binnenkort zullen haar nieuwe songs gelanceerd worden.

Het bezoek aan Podium 107.1
In maart 2019 maakten we voor het eerst kennis met zangeres Melanie. In de opvolgende jaren stond haar groot succes te wachten, zoals de release van haar EP en haar deelname aan 'We Want More'. Zo'n twee-en-een-half jaar later keerde Melanie terug naar de RPL-studio's met een nieuwe naam (Melanie Ryan) en een bulk aan ervaring. Tijdens de uitzending vertelde ze over de belangrijkste dingen die er gebeurd zijn. Ook wordt ze door programmamaker Maarten Verduijn geconfronteerd met een fragment uit het verleden. Beluister het interview én de drie LIVE-nummers rechts op deze pagina terug!

Melanie Ryan 1.jpg

Meer Melanie Ryan?
Volg haar op Facebook (@melanieryanmusic) en Instagram (@melanieryanmusic) en ze haar website www.melanieryanmusic.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl