Maya
Haar muziek is poëtisch en doordringend met een licht randje. Ze zingt, speelt piano, gitaar en loopstation. Haar intieme optredens nemen het publiek mee op een reis door emoties en laten hen achter in ontroering en introspectie. Maya is een 19-jarige singer-songwriter en derdejaars student aan het Utrechts Conservatorium. Muziek is haar uitlaatklep en middel om te reflecteren en verwerken sinds ze op haar 13e haar eerste nummer schreef. Het op intuïtie gebaseerde schrijfproces resulteert in rauwe en persoonlijke nummers. Maya is geïnteresseerd in het verbinden van kunstdisciplines in videoclips, animaties en performance art bij haar muziek.

Sinds de release van haar debuut EP ‘Alined’ maakt ze grote stappen. In 2020 stond ze in de finale van de internationale Young Songwriter wedstrijd van Song Academy UK en won ze Kunstbende Utrecht met haar animatiefilm. In maart 2021 heeft ze de single ‘Blackbird’ uitgebracht. De videoclip is gemaakt in samenwerking met kunstenaar en haar moeder Joyce Willemse.

Het bezoek aan Podium 107.1

Maya bracht op zaterdag 5 februari 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview vertelde Maya hoe ze op 13-jarige leeftijd begon met het schrijven van liedjes. Ook vertelt ze hoe er op haar rauwe en persoonlijke teksten gereageerd wordt. Verder komt de band met haar moeder ter sprake, met wie ze creatieve samenwerkingen is aangegaan. Tenslotte praat ze over het Conservatorium en haar debuut-EP. Beluister het item met Maya (inclusief de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Maya1res500.jpg

Meer Maya?
Volg haar op Facebook (@mayamusicreal) en Instagram (@mayamusicreal)!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl