top of page

Martin van de Vrugt
Martin van de Vrugt (Deventer, 1963) is meer dan een singer-songwriter alleen: sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zichzelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica. In zijn jeugd werd hij geïnspireerd door o.a. Bob Dylan, Joni Mitchell en Neil Young maar later ook door de traditionele (Amerikaanse) folk, country, jazz en blues. In 1980 begon Martin als straatmuzikant en werkte hij zich op naar vele kleine en grotere podia in Nederland en daarbuiten. Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren, niet in de allerlaatste plaats omdat Martin feilloos zijn visie op gevoelens over de wereld en zichzelf weet te vangen en weet om te zetten in mooie teksten, tijdloze muziek en niet in het minst omdat hij er genoegen in schept om de dialoog aan gaat met het publiek.
Martin heeft zijn eigen studio waarmee hij voor zichzelf maar, als producer ook met andere binnen- en buitenlandse independent artiesten al prachtige, eigenzinnige cd's opnam. 
Je zou kunnen denken dat Martin's muziek in het hokje 'country' of  'folk' gestopt moet worden. Niets is minder waar: zijn liedjes zijn niet onder een noemer te vangen en spreken een groot en divers publiek aan.
In februari 2020 kwam zijn achtste solo cd “Across this Sea” uit met daarop acht prachtige nieuwe nummers. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 7 mei 2022 bracht Martin van de Vrugt een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens zijn bezoek werd teruggeblikt op de Coronacrisis. Martin vertelt openhartig hoe hij deze periode ervaren heeft en welke impact de crisis had op zijn muzikale werkzaamheden. Martin kwam de crisis door met het maken van een film. Verder komt de meest recente plaat 'Across this Sea' uitgebreid aan bod in het gesprek, evenals de samenwerking met zangeres Orit Shimoni. Beluister het interview (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

Martin van de Vrugt 2 - 500.jpg

Meer Martin?
Zet zijn website www.martinvandevrugt.nl in je favorieten en volg hem op Facebook en Instagram (@martinvandevrugt). 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page