top of page

Maria Kraaijkamp
Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef:  ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’Inmiddels is er een tweede voorstelling. ‘Meh.’ waarmee zij in 2022 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival behaalde.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Maria bracht op 29 juli 2023 een bezoek aan Zomerpodium 107.1. Het was haar tweede bezoek aan de RPL-studio: tijdens de kerstuitzending van 2022 was ze ook al eens te gast. In een half jaar tijd was er veel gebeurd en Maria vertelde uitgebreid over de dingen die ze had meegemaakt. Zo vertelde ze onder andere over haar EP-presentatie, over haar single over Tim Hofman en over de dubbeloptredens die ze gaat geven met Sjamke de Voogd. Maria speelde drie eigen nummers LIVE, waarmee ze indruk maakte met humor, maar ook met intense teksten. Verder ging ze een zomerse opdracht aan: ze speelde op verzoek een zomerse cover. Ze pakte de opdracht echter wel op een eigenzinnige manier op... Beluister het item (inclusief de vier LIVE-nummers) hieronder terug!

Maria Kraaijkamp - 500.jpg

Meer Maria?
Volg haar op Facebook (@mariakraaijkamp), op Instagram (@mariakraaijkamp) en zet haar website www.mariakraaijkamp.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page