top of page

Maria Kraaijkamp
Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In 2019 begon zij met cabaret en belandde vrijwel direct in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar eerste voorstelling ‘Alles onder controle’. De vakjury schreef:  ‘Maria staat met haar nummers en droogkomische tussenteksten in de traditie van Hans Dorrestijn en Katinka Polderman. Maar ze weet er een eigen draai aan te geven.’Inmiddels is er een tweede voorstelling. ‘Meh.’ waarmee zij in 2022 de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival behaalde.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Maria was op 24 december 2022 te gast in Podium 107.1. Tijdens het interview wordt uitgebreid gesproken over de start van Maria's bezigheden op het gebied van cabaret. Ook gaat ze in op de oneliner uit haar biografie, die aangeeft dat ze het 'altijd al somber in heeft gezien'. Tijdens de uitzending krijgt Maria een persoonlijk bericht van Tanja ter Brake, die haar getipt had voor deze uitzending. Verder wordt Maria geconfronteerd met een fragment dat ze bijna vergeten was, en wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe EP, die Maria op Tweede Kerstdag presenteert. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Maria Kraaijkamp - 500.jpg

Meer Maria?
Volg haar op Facebook (@mariakraaijkamp), op Instagram (@mariakraaijkamp) en zet haar website www.mariakraaijkamp.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page