top of page

Marcel van der Linden

Marcel is sinds z'n 16e actief als songwriter/bassist/gitarist/zanger. Hij is begonnen als bassist met een paar vrienden in een punkbandje, dat uitgroeide tot een rockband (Backstreets) in het NoordLimburgse Sevenum. Daarna was hij frontman van 'De Niksers'. In z'n twintiger jaren heeft hij gereisd en lag de muziek stil. Na een verhuizing naar Tilburg kwam de muziek weer terug.

De band TisNieAnders (hier was hij zanger/gitarist) werd opgezet en er werd in 2000 een CD opgenomen. TisNieAnders maakte een mix van pop/rock/funk en reggae. Hij speelde daarna een paar jaar in de Tilburgse Reggeaband Cool Runnings, eerst als bassist daarna als gitarist en tijdelijk in Fizzgig als bassist.

Sinds 2005 is Marcel on the road met de band Tuff Enuff uit Tilburg als zanger/gitarist. Tuff Enuff speelt een mix van blues, rock en funk. Ze spelen eigen werk aangevuld met covers.  Sinds 2010 doen Marcel en Ad Dijkers naast Tuff Enuff ook Tuff Enuff Acoustic omdat bleek dat er ook vraag was naar akoestische concerten. Eerst als duo, maat later uitgebreid met contrabassist Ferdinand Schmutzer en drummer Bart Benschop.  Daarnaast is Marcel actief als singer-songwriter en treedt hij solo op. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Marcel bracht op 4 februari 2023 een bezoek aan Podium 107.1. In het interview werd een korte biografie neergezet, waarbij een reis wordt gemaakt langs alle muzikale projecten waar Marcel bij betrokken was. Ook wordt teruggeblikt op de wereldreis die hij als jonge man maakte. Hij zag die reis eruit en was er écht geen ruimte voor muziek in die tijd? Naast het interview speelde Marcel in de uitzending drie nummers LIVE. Beluister het item hieronder terug!

Marcel 1 - 500.jpg

Meer Marcel?
Volg hem op Facebook, Instagram en YouTube!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page