top of page

Marble Waves
Marble Waves is een indie folkband uit Amsterdam en Utrecht met pop en Americana-invloeden. De band ontstond in 2017 als een samenwerking tussen singer/songwriter Eveline Armina Haverlag en gitarist Frank Geerlings. De bezetting werd later compleet met drummer Rutger Louwerse, bassiste Amé Staal en gitariste Merel van ’t Hooft.

Het eigen werk van de band kenmerkt zich door dichtende teksten, dromerig gitaarspel en meerstemmige zang. Behalve ‘plugged’ optredens speelt de band ook in volledig akoestische huiskamer/kampvuur-opstelling. Marble Waves speelde de afgelopen jaren op verschillende festivals en podia door heel Nederland en daarbuiten, waaronder TivoliVredenburg in Utrecht, de Verkadefabriek in Den Bosch, bij de Amsterdamse Popprijs en in Duitsland. Ook is de band gedraaid op NPO Radio 1 en 2, bij diverse lokale radiostations en op de nationale radio in Brazilië.

Het bezoek aan Podium 107.1
Tijdens de 'Coronajaren' had Podium 107.1 veel contact met de band Marble Waves. Er konden in die tijd geen artiesten ontvangen worden in de studio, maar hun nieuwe singles kregen met bijbehorende interviews uitgebreid aandacht. De afspraak werd gemaakt dat Marble Waves uiteindelijk een keer in de studio zou komen spelen. Op 8 oktober 2022 was het eindelijk zover! De vijfkoppige band speelde drie live nummers en ze vertelden over het ontstaan en de ontwikkeling van de band. De debuut-EP komt uitgebreid ter sprake, evenals een aantal individuele prestaties van een paar bandleden. De band deed twee primeurs! Beluister het interview en de live-nummers hieronder terug!

Persfoto Marble Waves 2021 - 500.jpg

Meer Marble Waves?
Check de site van de band (www.marblewaves.nl) en volg hen op Facebook (@marblewavesofficial) en op Instagram (@marblewavesmusic)!

De video bij het nummer 'Tipsy', waarover in het interview gesproken wordt. Het nummer gaat over 'huidhonger'. Eveline, die aan de filmacademie gestudeerd heeft, heeft (uiteraard) een grote rol gespeeld in het maken van deze clip.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page