Lyssna
Van kinds af aan is Marja de Boer, zangeres en liedjesschrijver, bezig klank met woord te verbinden. De zelf geschreven Engelstalig nummers krijgen in 2005 voor het eerst echt vorm door het opnemen van een album "Oblivious". Een paar jaar later ontdekt zij de vreugde van samenspel met andere muzikanten. Zij helpen haar bij een tweede album "On my way" dat in 2009 uitkwam. Uit dat project komen verschillende mooie samenwerkingen voort. 

Het wordt tijd hier een naam aan te geven. Onderweg ontdekken zij een voor hen belangrijkste element voor het maken van muziek: "Luisteren". Om samen iets te creëren, geef je ruimte aan elkaar en je luistert. Zo wordt de naam "Lyssna" geboren. In 2016 komt een creatieve bassist om de hoek zeilen. In veel muziekstijlen kan Harm zich vinden en bewegen. Eerder speelde hij in grungebands, maar ook van jazz-klanken en van allerlei soorten muziek daartussen kan hij erg genieten. Zijn interesse wordt gewekt door de folky sound, waarin hij makkelijk zijn creativiteit kwijt kan. De melodieuze partijen zijn een warme aanvulling en geeft een diepere laag aan onze Engelstalige folk-nummers. Na een enerverende Coronatijd kruipt bloed waar het niet gaan kan. Het duo is terug!

Achtergrond
Marja de Boer is een bekende van het Woerdense programma Podium 107.1. In 2012 bracht ze voor het eerst een bezoek aan de studio met violiste Dorien Geusebroek. Daarna kwam ze in verschillende samenstellingen langs, waarbij alle bezoekjes gepaard gingen met een bijzondere combinatie van emotie en humor. Podium 107.1 heeft de ontwikkeling van Marja op de voet gevolgd, waarbij de uitzending van zaterdag 10 juli duidelijk laat zien waar ze nu staat. 

lyssnasite2.jpg

Meer Lyssna?
Volg het duo op Facebook via @lyssnamuziek en zet de website www.lyssna.nl in je favorieten!

lyssnasite1.jpg

De items met Lyssna
In de uitzending van 10 juli 2021 waren drie items te horen met Lyssna. In het eerste item blikt programmamaker Maarten Verduijn met Marja terug op haar eerste bezoek aan de RPL-studio in 2012. Ook krijgt ze een uitdaging voorgeschoteld: kan ze bewijzen dat ze meer weet over haar eigen carrière dan Maarten?

In het tweede item komen Marja en Harm kort voor de microfoon voor een korte introductie, waarna ze nummers 'World behind your closetdoor' en 'Wonderland' LIVE speelden.

In het derde item gaat het interview de diepte in. Marja vertelt waarom ze twee jaar geleden de keuze maakte om de muziek op een zijspoor te zetten. Ze vertelt ook over haar werk in de zorg, waar ze in Coronatijd met moeilijke situaties te maken kreeg. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de muzikale plannen van Lyssna. Het duo speelde 'The wind' en 'Springtime blues' aangevuld met een indrukwekkende cover van Pearl Jam's 'Black'. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.