Kurt Efting
​Nederlandstalig Singer-Songwriter en gitarist Kurt Efting (1974) groeit op aan de kust in Scheveningen. Daar nemen zijn ouders hem mee naar Paul van Vliet in het Circustheater en begint zijn voorliefde voor Nederlandstalige songs. Op de middelbare school schrijft hij zijn eerste liedjes waarmee hij een cabaretwedstrijd wint. Dit leidt in 1994 op 19-jarige leeftijd tot zijn debuut in een uitverkocht theater PePijn in Den Haag.
Kurt vertrekt daarna naar Amsterdam waar hij zich ontwikkelt als liedjesschrijver. Hij is initiator en presentator van ‘Liedjes van de Lage Landen'. In het  (oude) Comedy Café aan het Max Euweplein zingt hij met gasten als Jan Rot en Alex Roeka, later beide winnaars van de Annie M.G. Schmidtprijs. Een cd in eigen beheer volgt. Na een pauze van de bühne is Singer-Songwiter Kurt Efting in 2014 terug met nieuw en oud tijdloos repertoire. Een mix van Nederlandstalige folk-pop en luisterlied. Met het programma ‘Een Nieuwe Lente’ maakt hij zijn rentree.
In 2021 brengt Kurt zijn meest recente album 'Het Beloofde Land' uit. Voor deze plaat reist hij drie maanden door Amerika om het leven van zijn overgrootvader te reconstrueren. 
Kurt Efting is momenteel ook actief als Singer-Songwriter voor stichting MuzIC en verzorgt bedconcerten voor kwetsbare patiënten en hun naasten op IC's door heel Nederland  Hierin staat de kalmerende, helende en verbindende kracht van muziek centraal. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Kurt was op 15 januari 2022 te gast in Podium 107.1. Programmamaker Maarten Verduijn sprak met hem over zijn jeugd, over zijn eerste stappen op muziekgebied en over zijn bijzondere muzikale bezigheden op IC's. Het grootste deel van het interview was gericht op Kurt's laatste plaat 'Het Beloofde Land'. Hij speelde drie nummers LIVE, waarvan één bijzondere cover van John Denver. Luister het interview en de drie LIVE-nummers hieronder terug. 

Kurt 3 500.jpg

Meer Kurt?
Volg hem op Facebook (@singersongwriterkurtefting) en zet de website www.singersongwriterkurtefting.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl