top of page

Krystl
Krystl tekende in 2009 haar eerste platencontract bij Universal Music. Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won Krystl een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award. Inmiddels heeft ze twee solo albums uitgebracht met daarop eem aantal succesvolle radiosingles. Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF. In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. De song werd op de dag van uitkomen meteen bekroond tot NPO Radio 2 Top Song. Krystl's kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd. In november 2020 bracht de zangeres de pop ballad A Good Year Without You uit. Naast haar solocarrière startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het voorprogramma van Sting, speelden meerdere succesvolle club- en theatershows en brachten een album genaamd Sisters uit.  Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief geworden waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste 'Birds'. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Krystl bracht op 26 maart 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Ze is geen onbekende in Woerden: in 2014 stond ze op het grote podium van de Woerdense Vakantieweek en ze trad ooit op tijdens een huiskamerconcert. Voor Podium 107.1 keerde ze opnieuw terug naar Woerden om nieuwe muziek onder de aandacht te brengen. Tijdens het eerste uur wordt Krystl geconfronteerd met een aantal fragmenten, waaronder een paar quotes van haar goede vriendin Rachèl Louise. Ook blikt ze terug op de hoogtepunten van haar carrière. In het tweede uur is het blik op de toekomst gericht en speelt Krystl drie nummers LIVE. Beluister de items hieronder terug!

Krystl 1.jpg

Meer Krystl?
Volg haar op Facebook via @krystlmusic en op Instagram via @krystlmusic. Zet haar website www.krystl.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page