Kathleen Willems
In de 38-jarige Kathleen Willems leeft een oude ziel. Niet alleen is Elvis van grote invloed in haar muziek maar ook Jake La Botz, JD McPherson en The Devil Makes Three. Haar muziek klinkt bluesy maar ook country. Op Facebook wordt Kathleen omschreven als "the real deal", "ademt muziek. prachtige stem, kick-ass gitaarspel en een geweldige persoonlijkheid", "heel eigen", "muziek met gevoel". Begin 2021 heeft Kathleen een CD en een LP uitgebracht met haar eigen nummers. De titel van het album is heel toepasselijk Through The Heart, omdat het haar in het diepst van haar hart raakt. Naast haar eigen liedjes speelt ze ook country/blues/r&r covers uit de jaren 50/60/70. Muziek is een belangrijk aspect in haar leven. 24 uur per dag is ze hiermee bezig omdat het haar levensstijl is. Een levensstijl die haar al ver heeft gebracht. Kathleen heeft al op verschillende festivals gestaan, uiteenlopende venues. Ze is in haar element als ze elke week (meerdere keren) op het podium staat, dus boeken maar!

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 9 juni 2022 bracht Kathleen Willems een bezoek aan Podium 107.1. Omdat ze langs kwam in het kader van het 'zomerpodium', zag het item er iets anders uit dan gebruikelijk. Kathleen speelde drie eigen nummers, maar ze speelde ook een 'zomerse uitdaging' - een zomerse cover. Ook ging ze een test aan, waarbij onderzocht werd in hoeverre ze de teksten van haar held Elvis Presley nu echt goed kent. Uiteraard werd er ook gesproken over serieuzere zaken, zoals haar plannen voor een nieuw album. Beluister het item en de live-nummers hieronder terug!

KW1.jpg

Meer Kathleen?
Volg haar op Facebook en Instagram via @kathleenwillemsmusic. Zet haar website www.kathleenwillems.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl