top of page

Kathleen Willems
Alleen of als trio weet Kathleen Willems het publiek te raken met semi akoestisch gespeelde eigen werk in het Americana genre. Hiermee bewijst ze dat ze een originele singer/songwriter is. Naast haar eigen werk speelt ze ook zeer herkenbare Country, Blues en Rock ‘n Roll uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70. Met haar mooie, pakkende stem neemt ze je mee naar Memphis, via Graceland richting Beale Street maar rijdt daarna moeiteloos verder naar Nashville, de country stad. Nummers zoals That’s Allright Mama, I Walk The Line, Jolene en Unchained Melody wisselt ze moeiteloos af met Daddy Lessons, eigen nummers en zelfs af en toe een Nederlands nummer.

Het bezoek aan Podium 107.1
Kathleen Willems sloot met haar optreden het jaar 2022 af tijdens de oudejaarsuitzending van Podium 107.1. Ze trad bij toeval op in dezelfde uitzending als Buddy Jolly, die een bevriende muzikant van haar bleek te zijn. Kathleen speelde in de uitzending drie nummers en ze werd geconfronteerd met een aantal fragmenten die programmamaker Maarten Verduijn van haar had gevonden op internet. In eerdere uitzendingen werd Kathleen aan een quiz onderworpen. Dit keer verzorgde ze zelf een quiz voor iemand anders: ze speelde vier fragmenten van Elvis-nummers, waarvan technicus Chris van Leeuwen de titel moest raden. Beluister het item met Kathleen Willems hieronder terug!

Na de uitzending gebeurde er iets bijzonders. Buddy Jolly neuriede samen met Kathleen Willems (die het uur na hem te gast was) wat nummers van de Everly Brothers. Programmamaker Maarten Verduijn nodigde hen uit om één nummer op te nemen, wat resulteerde in een prachtige meerstemmige versie van 'All I have to do is dream'. Dit nummer is HIER te horen!

KW3 - 500.jpg

Meer Kathleen?
Volg haar op Facebook of Instagram (@kathleenwillemsmusic & @kathleenwillemspoetry) en zet haar website www.kathleenwillems.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page