top of page

Joyce Martens
Joyce Martens is singer-songwriter. Liedjes schrijven is voor haar een manier van leven en een manier om om te gaan met alles wat er om haar heen gebeurt én van binnen leeft. Ze begon haar reis 'per toeval'. Ze had nog nooit een muziekinstrument bespeeld, maar toch werd muziek (op de ukelele), zingen en spelen haar veilige haven. Al snel ontstond de wens om eigen nummers te gaan spelen. Muziek werkt therapeutisch voor haar en volgens haar zijn er geen woorden meer helend dan die van jezelf. Joyce hoopt met haar muziek ook anderen te inspireren. Ze is halverwege de veertig en ze is moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd en ze werkt part-time in de handicaptenzorg. Joyce is van mening dat als je écht iets wilt, je nooit te oud bent en het nooit te laat is! In 2023 bracht ze haar debuut-EP 'A little time' uit - vijf gevoelige liedjes over alle facetten van het leven. Persoonlijk voor haar, maar herkenbaar voor iedereen. In de loop van 2023 en in 2024 volgden er meerdere singles. 

Het bezoek aan Podium 107.1

Op 15 juni bracht Joyce Martens een bezoek aan Podium 107.1. Ze vertelde hoe ze tijdens Coronatijd een ukelele aanschafde om met haar kinderen muziek te maken, maar hoe deze actie uiteindelijk zorgde voor het begin van haar eigen muzikale passie. Joyce vertelde tijdens het interview inhoudelijk over de teksten van haar liedjes, over haar EP en het ontstaan van de bandversies van de nummers én over haar plannen voor de toekomst. Ook vertelt ze over de ukelele-community, waar ze veel vriendschap en steun gevonden heeft. Beluister het interview én de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Joyce Martens 1a 500.jpg

Bovenstaande foto van Wendy is vóór de uitzending gemaakt door Maarten Verduijn. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page