top of page

Isabel Nolte 

Isabel Nolte is liedjesmakeres en verhalenvertelster sinds haar vroege jeugd in het Duitse dorpje Stromberg, wat werkelijk niemand zal kennen. Haar eerste liedje "Friedenstaube" ontstond toe ze negen was aan de ontstemde piano in de woonkamer van haar ouders en werd - u zult het niet geloven - geen grote hit. Na een creatieve pauze van een paar jaar beleefde Isabel haar eerste grote comeback toen ze zeventien was op het eindexamenfeestje en ze is sindsdien niet meer van het podium af te krijgen. Ze verliet Stromberg, trok de grote wijde wereld in - en belandde in Enschede. In Nederland combineerde ze haar twee grootste passies, muziek en theater, voegde een vleugje humor toe en werd cabaretière. Ze won met haar one-woman-show "Onderweg" de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival en stond in de halve finale van het Groninger studenten cabaretfestival toen ze vond, dat het wel eventjes goed was geweest. Met tien jaar Nederland achter de rug maakte ze een volledige restart, keerde terug naar Duitsland en zette haar leven op standje nul.

Na iets meer dan een jaar pauze stortte ze zich weer volledig op de muziek en begon met een project, wat al een aantal jaar een vage droom was geweest: Een eigen album opnemen.

Het album is intussen opgenomen en wordt liedje voor liedje uitgebracht, want elk is een eigen verhaal, draagt zijn eigen stijl en zijn eigen emotie. Isabel is gearriveerd, waar ze wilde zijn.

Meer Isabel?

- Volg haar op Facebook via @IsabelNolteMusik;

- Volg haar op Instagram via @madmoiselle.isabel;

 

- Zet de website www.isabelnolte.de in je favorieten. 

Isabel Nolte 1.jpg
Isabel Nolte 2.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Isabel heeft de studio van RPL meerdere keren bezocht toen ze nog in Nederland woonde. Toen programmamaker Maarten Verduijn hoorde dat Isabel in Duitsland succes had gehad met 'The Voice of Germany' én haar eigen album ging opnemen, waagde hij de kans. Zou Isabel een keer over willen komen uit Duitsland om haar nieuwe muziek te laten horen? Isabel had meteen interesse. Even leek 'Corona' dwars te liggen: mocht Isabel vanwege de hoge besmettingsgraad in Nederland wel komen? Gelukkig bleek dit geen probleem en maakte Isabel haar opwachting in Woerden. Aan het begin van de uitzending ging ze een uitdaging aan: weet ze meer van Duitse muziek dan Maarten? In de volgende items speelt ze haar eigen nummers en vertelt ze over haar recente belevenissen in Duitsland. Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

bottom of page