top of page

Iris Penning
Singer-songwriter | Stadsdichter Eindhoven | Presentatrice

Welkom in de hersenkroeg van Iris Penning! Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Tekstueel, eigenzinnig, soms theatraal, soms precies zoals ze is: vrolijk, brutaal en beschouwend. De herkenbare heldere stem van Penning wordt verfraaid met de samenzang en cello-klanken van Mirthe de Jonge. Haar vierde album “Dan Maar Genieten”, is een dichtbundel en album in één. Het zit vol bijzondere teksten, eigenwijze melodieën, theatrale spoken word en catchy refreinen. De plaat is geproduceerd door Huub Reijnders. Sinds 10-02-2023 is "Dan Maar Genieten" overal te streamen én fysiek verkrijgbaar! Iris Penning speelt in theaters, popzalen en op festivals in heel Nederland en België.

“Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat" – OOR

Het bezoek aan Podium 107.1
Iris bracht op 11 maart 2023 een bezoek aan Podium 107.1. Ze is geen onbekende van het programma: al sinds 2012 is ze een trouwe bezoeker van de RPL-studio's. Haar laatste bezoek was tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1 in de Pompier in Woerden, waar ze haar fanbase flink uitbreidde. Iris vertelde op 11 maart over haar nieuwe plaat, die een sterke persoonlijke lading heeft. Het overlijden van haar vader speelt een rode draad in de nummers. Iris speelde tijdens de uitzending vier nummers met haar loopstation. Beluister het hele item hieronder terug!

Iris 1.jpg

Meer Iris? 
Volg haar op Facebook (@IrisPenningMusic), Instagram (@iris.penning) en zet haar website www.irispenning.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page