top of page

Inge Roode
Inge Roode is opgegroeid in Woerden. Na een aantal jaar elders te hebben gewoond, keerde ze in 2015 terug naar de plaats waar ze vandaan kwam. Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in haar leven. Ze speelt gitaar en ze laat zich inspireren door grootheden als Melissa Etheridge, Janis Ian en Brandi Carlile. Anno 2022 is Inge's liefde voor muziek duidelijk zichbaar in Woerden. Zo is ze sinds 2019 voorzitter van de Stichting SOAP, die het jaarlijkse Akoestival organiseert. Ook is ze actief in de band 'The Comfort Club'. 

Het bezoek aan Podium 107.1 (deel 1)
Inge bracht in september 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Ze koos ervoor om vier nummers te spelen van haar helden. Aan het begin van de uitzending werd met Inge op ludieke wijze teruggeblikt op de laatste editie van het Akoestival. Weet Inge als voorzitter eigenlijk wel alle ins en outs van het festival? Luister de start én het eerste live-nummer hieronder terug:

Foto onder: Inge met technicus Chris van Leeuwen en redactielid Christa Rijsdijk.  

Inge 2 - 500.jpg
Inge 1 - 500.jpg

Foto boven: Inge vlak na haar optreden in Podium 107.1.

Het bezoek aan Podium 107.1 (deel 2)
Tijdens het tweede deel wordt een kleine reis door de tijd gemaakt met Inge. Zo vertelt ze hoe muziek in haar leven kwam en hoe ze in de jaren '90 voor het eerst op het podium stond (en uit paniek bijna wegliep). We horen een stukje van een single die ze in die tijd opnam als onderdeel van een duo. Ook vertelt Inge uitgebreid over haar werk met 'The Comfort Club' en vertelt ze de verhalen die bij haar helden horen. Beluister het interview en de overige drie nummers hieronder terug!

Meer Inge?
Wil je het interview terugluisteren dat Inge op 6 augustus 2022 samen met Nicole Sanders gaf over het Akoestival? Ga dan naar www.podium1071.nl/akoestival!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page