top of page

IMBOS
IMBOS is het solo-project van de uit Limburg afkomstige muzikant Jelle Imbos, onder andere bekend van de Amsterdamse underground act Pin Up Club (Bordello A Parigi, DGTL Records, BAR records e.a.). IMBOS windt er geen doekjes om. Niet alleen met zijn muziek, ook met zijn teksten probeert hij zich zo diep mogelijk in het hoofd van zijn luisteraars te nestelen. Of het nou gaat om persoonlijk leed, maatschappelijke kwesties of tijdloze dromen, voor IMBOS is stil zijn geen optie meer. Ondersteund door soepele beats en vuige synths, die afkomstig lijken uit de tijd dat hij zelf nog een gladde bovenlip had, komt zijn boodschap direct binnen. De sound is niet alleen duidelijk geïnspireerd op de Nederpop uit de jaren ’80, het heeft ook raakvlakken met artiesten van nu zoals Stippenlift, Elias Mazian en GOLDBAND. Eind februari 2021 verscheen de maatschappijkritische debuut EP De Populist. In februari 2023 is de tweede EP van IMBOS De Onheilsprofeet in een volle kleine zaal van Paard aan het publiek gepresenteerd. ‘Geflankeerd door drie zangeressen en een multiinstrumentale chef-kok palmde IMBOS de kleine zaal in met een magische show’, aldus Paard. 3voor12 schreef over de EP release het volgende: ‘Live krijgt de muziek van IMBOS door het met veel energie en een knipoog te brengen een extra dimensie’. IMBOS is klaar om een mooie zomer tegemoet te gaan.

Het bezoek aan Podium 107.1

Op zaterdag 1 april bracht IMBOS een bezoek aan Podium 107.1. Hij gaf een akoestisch optreden, waarbij hij werd vergezeld door drie achtergrondzangeressen. IMBOS vertelt over de start van zijn soloproject, waarbij wordt stilgestaan bij zijn eerste wapenfeit in Coronatijd: de single 'Virus'. Ook vertelt hij over de invloed van intense persoonlijke gebeurtenissen op zijn creativiteit. Er wordt veel aandacht besteeds aan de recente EP en de bijbehorende EP-release. Tenslotte wordt IMBOS tijdens de uitzending verrast door de mannen van Meyendel, die tijdens hun EP-release in het voorprogramma stonden. Beluister het item met IMBOS (inclusief de LIVE-nummers) hieronder terug!

JELLE 1 - 500.jpg

Meer IMBOS?
Volg hem op Facebook (@IMBOSmusic), Instagram (@imbos_music) en zet de website www.imbosmusic.nl in je favorieten!

Fragment van de laatste EP release 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page