top of page

Freddy Koridon
Op 16-jarige leeftijd ontdekte Freddy de gitaar en de muziek. Met zijn eerste band Low speelde hij in eerste instantie op vele regionale podia en festivals. Later stond Low ook op aansprekende podia zoals Paradiso en de Melkweg. Low is te beluisteren op de IJmond pop lp en diverse IJmond Cd’s. Met de Ton van der Wiel band, waarin Freddy als gitarist en liedjesschrijver opereerde, bracht hij een aantal singles uit. Een liveoptreden bij de NCRV en Airplay bij Frits Spits op radio 3 behoorden tot de hoogtepunten Alias Tim Coryden bracht hij een aantal solo singles uit. "Stop this feeling" heeft kreeg wat Airplay en met zijn begeleidingsband The Perfect Smile stond hij o.a. op Beeckestijn pop. In The Perfect Smile zaten muzikanten zoals Ton Dijkman (Marco Borsato, 3js) en Erwin van Ligten. Als Koridon bracht hij in 2011, in eigen beheer, zijn soloalbum Breakaway uit. Na een aantal jaren in bekende Top 40 bands en amusement orkesten te hebben gespeeld maakte Freddy de keuze om ook solo, met akoestische gitaar, verder te gaan. Het uitgebreide repertoire loopt van de jaren 60 tot nu. Rock, soul en pop met een klein rauw randje op zijn stem. Freddy kan snel inspringen op thema feesten

Het bezoek aan Podium 107.1
In 2019 bracht Freddy voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1 en op 21 januari 2023 keerde hij voor de tweede keer terug. Dit keer nam hij zijn bandleden Dennis Broek, Werner Cornand en Hans de Jong mee. Samen speelden ze drie LIVE nummers. Tijdens het interview werd teruggeblikt op de carrière van Freddy. Zo werd hij geconfronteerd met een fragment van het nummer 'Stop that feeling', waarmee hij in de jaren '80 probeerde door te breken onder de naam Tim Coryden. Ook vertelt Freddy hoe hij de cultuursector heeft zien veranderen na de Coronacrisis. Als primeur vertelt hij over zijn nieuwe EP 'Firestarter', die in maart 2023 moet gaan verschijnen. Twee van de nummers die hij met zijn band speelt, komen ook op deze EP terecht. Beluister het item hieronder terug!

FK 100 500.jpg

Meer Freddy?
Volg hem op Facebook via @FreddyKoridonArtistpage en op Instagram via @freddykoridon. Zet de website www.freddykoridon.nl in je favorieten!

Een compilatie van optredens van Freddy Koridon. 

Tijdens de uitzending vroeg programmamaker Maarten Verduijn aan Freddy welke drie covers hij op zou nemen als hem gevraagd werd om deze op een EP te zetten. Hij kwam er maar op één! Hij beloofde om nog twee covers buiten de uitzending om door te geven. Hij koos voor 'No more fear of flying' van Gary Brooker en voor 'Let your love flow' van de Bellamy Brothers. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page