top of page

Fred Piek

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.
Fred richtte in 1972 de folk-rock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaapren Varen”. Fungus maakte daarna nog vier LP’s en trad op in binnen- en buitenland.
Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP (“Fred Piek”) en maakte in 1988 een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD “Vroeger is terug”, die hij maakte samen met multi-instrumentalist Walter Kuipers keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.

In 2015 is het album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse folk songs verschenen.

Het nieuwe duo Fred Piek & Rens van der Zalm maakt regelmatig opnames, die op de streaming media verschijnen.

Het bezoek aan Podium 107.1
Een bezoek van Fred aan Podium 107.1 stond al lange tijd planning, maar Corona gooide meerdere keren roet in het eten. Op zaterdag 16 juli 2022 betrad Fred dan eindelijk de studio's van RPL in Woerden. Zijn bezoek trok de aandacht van een aantal RPL-medewerkers die in de jaren '70 trouwe volgers van Fungus waren. In de uitzending werd afgetrapt met een mini-documentaire die programmamaker Maarten Verduijn had gemaakt over de carrière van Fred. Fred kreeg de mogelijkheid om op deze documentaire te reageren: wat klopte er, welke informatie klopte niet en wat zou Fred zelf nog toevoegen? Beluister hieronder de mini-documentaire terug!

 

 

 

 

Meer Fred?
Volg hem op Facebook en Instagram en zet zijn website www.fredpiek.nl in je favorieten!

Fred Piek 1 - 500.jpg

(Vervolg op 'Het bezoek aan Podium 107.1')

Na de mini-documentaire gaf Fred een optreden op het grote podium van RPL. Hij speelde vier nummers live die hij het afgelopen jaar heeft opgenomen met Rens van der Zalm. Tijdens het interview wordt een tijdreis gemaakt, waarin teruggeblikt wordt op hoogtepunten uit de carrière van Fred. Uiteindelijk wordt vooral stil gestaan bij de dingen die Fred nu doet. Hoe ziet zijn samenwerking met Rens eruit? Zijn er plannen voor een plaat? En... welke rol spelen de dochters van Fred in zijn muzikale toekomstplannen? Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page