Evelien van Klaveren

Evelien van Klaveren (1988) maakt sinds 2015  cabaret. Ze kreeg de smaak van het vak te pakken bij een cabaretweek bij Buitenkunst. Daar ontdekte ze hoe leuk het is om vanuit persoonlijke verhalen teksten en cabaret te maken. Bij de Koningstheateracademie in Den Bosch, waar ze van 2018 – 2020 een deeltijdopleiding heeft gevolgd, heeft ze zich vervolgens verder ontwikkelt als cabaretier. Evelien treedt regelmatig op, o.a. met het cabaretcollectief Cabareddingsfest. Ook schrijft ze radiocolumns voor RPL Woerden. Naast haar theaterwerk werkt Evelien parttime bij de TU Delft.

Het item met Evelien
Het team van Podium 107.1 maakte tijdens de eerste lockdown van de Corona-crisis kennis met Evelien. Ze stuurde scherpe carbaretcolums in die aansloten bij de luisteraarsvraag, die wekelijks voorgelegd wordt aan de luisteraars van Podium 107.1. Doordat dit op afstand gebeurde, had Evelien nog niet 'face-to-face' kennis gemaakt met het team. Op 29 augustus 2021 gebeurde dit voor het eerst! Programmamaker Maarten Verduijn voelde Evelien aan de tand in een uitgebreid interview en Evelien droeg voor het eerst haar column voor vanuit de studio in Woerden! Luister de items met Evelien hieronder terug!

evelien.jpg

Meer Evelien?
Volg haar op Instagram via @e.e.vklaveren

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.