Eric Devries
Eric Devries is een van Nederlands meest vooraanstaande Americana singer-songwriters. Zijn derde solo CD "Close to Home" krijgt lovende recensies. Devries wordt vergeleken met grootmeesters als Guy Clark en Rodney Crowell en het album wordt steevast tot de beste Americana uit Nederland gerekend. Hij laat voor het eerst van zich spreken in de jaren ’90 als frontman van het Amsterdamse The Big Easy. In 2004 verschijnt zijn solo debuut CD Little of a Romeo. Het nieuwe solo-album "Song & Dance Man" (2021) is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. 

Het bezoek aan Podium 107.1
Eric is geen onbekende van Podium 107.1. Hij bracht al meerdere keren een bezoek aan het programma om niet werk te promoten en in november 2019 gaf hij een optreden tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1. Op 19 februari 2022 kwam hij terug om over zijn nieuwe plaat 'Song & Dance Man' te praten. Ook wordt een stukje uit de levensgeschiedenis van Eric besproken, zoals de start met zijn allereerste band 'Dance Stance'. Verder vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar het platencontract dat hij onlangs wist af te sluiten. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Eric Devries 1 - 500.jpg

Meer Eric?

Volg hem op Facebook via @ericdevries.music en zet de website www.ericdevries.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl