top of page

Duffhues

Duister gestemde luistersongs, met een rauwe rand en karakteristiek roestig stemgeluid. Sinds 2001 verrijkt DUFFHUES de wereld met zijn duister verhalende songs, roestig bruine stemgeluid en rauwe performance. Met een doorgewinterd repertoire van moordballades, verknipte blues, mystery songs en overpeinzende folk is hij een verhalenverteller als geen ander. Zijn songs zijn als korte verhalen, die ergens over gaan, filmisch, gedreven en bezwerend. DUFFHUES speelt geen lieve liedjes, maar slaat het publiek, in binnen- en buitenland en al 9 albums lang, met klinkende zwarte parels om de oren alsof zijn leven ervan afhangt. De ene keer melancholisch en gevoelig, de andere keer stevig en rauw, maar ook met absurde humor. Laat je door DUFFHUES meevoeren naar een uniek universum.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 april bracht (Niels) Duffhues een bezoek aan Podium 107.1. Aan het begin van het interview wordt teruggeblikt op de eerste muzikale bezigheden van Niels: een album opnemen op cassette en het artwork kopiëren bij de Albert Heijn! Vervolgens wordt een kleine tijdreis gedaan door zijn carrière, waarbij hij in bands gespeeld heeft. Zijn eigen grote repertoire krijgt in het interview veel ruimte, waarbij extra lang wordt stilgestaan bij zijn recente plaat 'Murder Call'.  Aan het einde wordt ook stil gestaan bij het nieuwe materiaal dat Niels momenteel aan het opnamene is. Beluister het item hieronder terug!

Duffhues n- 500.jpg

Meer Duffhues?
Volg hem op Facebook en Instagram en zet de website www.duffhues.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page