top of page

Dean Presley

Dean Presley is een jonge singer/songwriter uit Alkmaar, die zijn inspiratie haalt uit de pop, country en folk van de late jaren '60 en de vroege jaren '70. In zijn melodieuze songs hoor je af en toe echo's terug van bands als The Beatles, CSNY en andere (soft)rock en countrybands door wie hij is beïnvloed, maar voor alles klinken zijn liedjes onmiskenbaar als Dean Presley. In 2023 bracht hij zijn eerste single uit, en in 2024 bracht hij al een single, én een EP uit. Er ligt nog veel op de plank, dus de komende tijd zal er veel nieuws verschijnen van Dean!

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 6 april bracht Dean Presley samen met bassiste Isabelle Hink een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview vertelde Dean over zijn nieuwe werk, maar ook over het verrassende Nederlandstalige nummer dat hij in 2023 schreef voor het Regio Songfestival. Verder kwam ook zijn familie uitgebreid ter sprake, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de muzikale ontwikkeling van Dean. Samen met Isabelle speelde hij drie (nieuwe) nummers. Na afloop bleef Dean nog even hangen en werd hij in de rubriek 'De Strandtent' op de proef gesteld: kon Dean op verzoek stukjes spelen van nummers van zijn helden (The Beatles / Paul McCartney)? Beluister het item hieronder terug om een antwoord te krijgen op deze vraag!

Foto Dean Presley - 500.jpg

(Bovenstaande foto van Dean Presley en Isabelle Hink is in april 2024 gemaakt door Maarten Verduijn). 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page