Corvin Silvester

Corvin Silvester (voluit: Corvin Silvester Keurhorst-van Wees) is zanger en gitarist. Hij speelde op diverse festivals, nationale televisie en radio en werkte samen met o.a. producer Guido Aalbers (Bertolf, Miss Montreal), Bernard Gepken (Lohues, Maaike Ouboter) en vele anderen. Met de southern rockers van Copperhead County speelt hij op diverse podia in Europa en onlangs tekende de band een platendeal met het Nederlandse platenlabel Continental Record Services.

Een optreden van Corvin Silvester bestaat uit een mix van voornamelijk eigen werk en een enkele cover, herkenbaar maar geheel in zijn eigen stijl gebracht. Zijn muziek kun je scharen onder de noemer “country-noir”, akoestische liedjes recht uit het hart, soms donker, soms licht, maar altijd eerlijk. Geinspireerd door helden als Jason Isbell, Ryan Bingham en Chris Stapleton gaat Corvin Silvester gewapend met ruim 2 uur muziek op pad, op zoek naar een luisterend oor.

corvin1.jpg

Foto: Adrian de Graaf

Het interview op 9 januari 2021
Op deze datum had programmamaker Maarten Verduijn een interview met Corvin. Aanleiding was het verschijnen van zijn nieuwe EP 'The Sun & the Cloud'. Corvin blikt terug op het jaar 2020, wat aanvankelijk het jaar van een internationale doorbraak moest gaan worden. Ook vertelt hij over het ontstaan van de nieuwe EP. Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.