Collin Hoeve
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor.​

Collin  heeft tijdens de corona-crisis niet stilgezeten. Er is een nieuwe single uit, genaamd Hymn For The Morning, dat het eerste deel is van een zesluik van liedjes die samen zijn nieuwe album vormen. Voor ieder lied is er ook een videoclip opgenomen die ook samengevoegd kunnen worden tot een korte film. Hymn For The Morning gaat over het innerlijke gevecht dat iedereen wel eens heeft, de zwaarte die je soms met je mee draagt en hoe je daar mee om gaat in je dagelijkse bestaan. Een lieflijk klinkend protest tegen het taboe op het laten zien van je problemen en negatieve gedachtes. Iedere eerste vrijdag van de maand komt er een nieuw deel uit van de film en een nieuwe single, voor meer informatie kun je kijken op www.collinhoeve.com 

Het item met Collin Hoeve
Op zaterdag 19 juni bracht Collin een bezoek aan Podium 107.1. Hij vertelde over zijn nieuwe project, dat zowel muziek als film omvat. Leuk detail: één van de leden van het team van Podium 107.1 (Tijmen Gol) heeft een rol gespeeld in één van de clips van Collin. Tijdens de uitzending kwam dat ook aan bod. Verder vraagt presentator Maarten Verduijn tijdens het interview aan Collin over de achtergronden bij zijn nieuwe muziek en blikt hij terug op het jaar 2020. Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland. 

Meer Collin?
- Zet de website www.collinhoeve.com in je favorieten om de actuele films bij Collin's nieuwste project te kunnen bekijken.
 

- Volg Collin op Facebook via @collinhoeve en op Instagram via @collinhoeve.

collinhoeve.jpg