Collin Hoeve
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor.​
‘Lessons Learned’ was de afsluiting van een heftige periode
in het leven van Collin Hoeve. Hij liet niets aan het toeval
over en haalde op deze plaat het beste uit zichzelf, zijn muzikanten én de instrumenten. Niet voor niets sloot OOR
de recensie destijds af met: “Collin Hoeve is een muzikant
waar we trots op mogen zijn" (bron: www.collinhoeve.com)

Het item met Collin
Beluister hierboven het interview met Collin, inclusief de drie LIVE nummers. Aan het begin van het interview vertelt Collin hoe hij de Corona-crisis beleefd heeft. Welke impact had dit op zijn leven en welke vervangende bezigheid pakte hij op? Vervolgens komen de liedjes ter sprake die hij op verzoek en op maat geschreven heeft voor personen, maar ook voor organisaties! Onlangs schreef hij nog een nummer waarin het beleid van de Gemeente Nijmegen een grote rol kreeg. Aan het einde kijkt Collin naar de toekomst. Welke plannen heeft hij voor de komende tijd? Tijdens de uitzending speelde hij de nummers '#Addicted', 'Sweet Sixteen' en 'Time flies'. 

Collin Hoeve 1.jpg

Het bezoek aan Podium 107.1
Collin bracht een bezoek aan de RPL studio's tijdens een uitzending die in het teken stond van 'Sweet Sixteen'. Voor dit thema was gekozen omdat redactielid Nieske Rijsdijk tijdens deze uitzending haar zestiende verjaardag vierde. Ze was compleet verrast door de komst van haar twee muzikale helden: Collin Hoeve en Sured. Collin vertelde tijdens de uitzending over zijn specialiteit, 'Liedjes schrijven op maat'. In opdracht van programmamaker Maarten Verduijn had hij een liedje geschreven voor Nieske. Maarten had samen met een aantal collega's informatie over Nieske aangedragen, wat resulteerde in een nummer van Collin dat LIVE tijdens de uitzending gespeeld werd. Het nummer zorgde voor veel emotionele reacties in de studio en bij de luisteraars thuis. Tijdens de uitzending raakte Collin aan de praat met Sured, de andere singer-songwriter die te gast was tijdens de uitzendingen. Ze wisselden ervaringen uit van de muziekwereld. Aan het einde schreef Collin in het gastenboek dat hij weer had genoten van de gezelligheid in Woerden! 

Het item met Collin Hoeve is afkomstig uit aflevering 529 van Podium 107.1. Techniek van de optredens was in handen van Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen. Foto's zijn gemaakt door Dave Hammelburg. 

logorpl.jpg