top of page

Calixte
Met zijn warme stem en akoestische Nederlandse gitaarliedjes zorgt Calixte voor een waar luisterfeest waarbij je het haardvuur voelt knisperen. Romantisch, vaak melancholisch met referenties aan Bram Vermeulen, Huub van de Lubbe &  Alex Roeka. Vanaf kleins af aan ging Calixte fluitend over straat met altijd melodieën in zijn hoofd. In zijn jeugd in Brabant speelde hij fanatiek trompet die hij tijdens zijn studie film / documentaire aan de kunstacademie inwisselde voor het zingen. Vanaf die tijd begon hij ook zijn eerste liedjes te schrijven waarmee hij verschillende keren in het voorprogramma van Van Dik Hout optrad. Nadat hij na zijn studie verhuisde naar Amsterdam nam hij zelf de gitaar ter hand om solo op de planken te staan. ​In 2022 bracht hij zijn eerste solo singel Hemelsblauw uit op Spotify, opgenomen met verschillende muzikanten. In 2023 ontmoette hij producer / arrangeur Marc van den Bergh waarmee hij de EP ‘ Met een beetje goede wil’ opnam die op 18 mei 2024 werd gereleased.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 29 juni 2024 bracht Calixte een bezoek aan Podium 107.1. Het bezoek was gekoppeld aan zijn optreden op 30 juni tijdens 'Gluren bij de Buren' in Woerden. In Podium 107.1 vertelde hij over zijn passies voor muziek en het maken van filmdocumentaires. Een aantal hoogtepunten uit zijn muzikale carrière komen ter sprake, zoals het voorprogramma van Van Dik Hout, het verschijnen van zijn debuutsingle 'Hemelsblauw' en het maken van zijn EP. Uiteraard wordt het optreden tijdens 'Gluren bij de Buren' nog even extra uitgelicht. Beluister het item (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

Calixte 1 - 500.jpg

Foto van Calixte is vóór de uitzending gemaakt door Maarten Verduijn. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page