top of page

Bram van Langen

Bram van Langen is een singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij heeft de afgelopen tien jaar minimaal honderd shows per jaar gespeeld. Het podium is zijn 'happy place'. Hij maakt muziek voor zijn eigen solo-project, maar hij is ook actief als bandlid bij andere acts. Hij heeft door heel Europa gereisd, waarbij hij nieuwe vrienden leerde kennen en inspiratie opdeed voor zijn muziek.  Buiten het podium zoekt Bram de rust en stilte op - plekken om zijn vele gedachten ordenen en om te ontsnappen aan de druk en het tempo van onze luidruchtige moderne wereld. Tijdens één van zijn reizen ontdekte hij de lange rustige stranden en de overweldigend mooie natuur van Zweden. Hij werd een regelmatige bezoeker van het land en hij kwam in contact met een taal die hem op vele manieren aansprak. 

Bram is een denker. Hij is gevoelig voor de kleinste gebaren en momenten. In zijn muziek komt dit naar voren in zorgvuldig afgewogen noten en in woorden die gekozen zijn vanwege hun geluid en cadans. Bram wordt geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Paul Simon en Paul McCartney. Hij heeft een vergelijkbare affiniteit voor aangename melodieën en warme, betoverende harmonieën.

Het item met Bram
Bram bracht op zaterdag 11 juni 2022 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens zijn eerste bezoek (in december 2021) ontstond spontaan het idee om Bram nog eens uit te nodigen om covers van zijn grote held Paul McCartney te spelen. Het stemgebruik van Bram lijkt in een bepaald opzicht op dat van de ex-Beatle. Bram stond er voor open en kwam zijn belofte na! Tussen het spelen van de McCartney-songs vertelde Bram over zijn interesse voor Paul en kreeg hij de ruimte om zijn mening te geven over Paul's enorme repertoire. Ook werd Bram door middel van een quiz getest op zijn kennis over Paul McCartney. Beluister het interview en de vier LIVE-nummers hieronder terug!

bram 500.jpg

Meer Bram?
- Zet de website www.bramvanlangen.com in je favorieten;

- Volg Bram via @bramvanlangenmusic op Facebook en via @bramvanlangen op Instagram. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page