Bram van Langen

Bram van Langen is een singer-songwriter en multi-instrumentalist. Hij heeft de afgelopen tien jaar minimaal honderd shows per jaar gespeeld. Het podium is zijn 'happy place'. Hij maakt muziek voor zijn eigen solo-project, maar hij is ook actief als bandlid bij andere acts. Hij heeft door heel Europa gereisd, waarbij hij nieuwe vrienden leerde kennen en inspiratie opdeed voor zijn muziek.  Buiten het podium zoekt Bram de rust en stilte op - plekken om zijn vele gedachten ordenen en om te ontsnappen aan de druk en het tempo van onze luidruchtige moderne wereld. Tijdens één van zijn reizen ontdekte hij de lange rustige stranden en de overweldigend mooie natuur van Zweden. Hij werd een regelmatige bezoeker van het land en hij kwam in contact met een taal die hem op vele manieren aansprak. 

Bram is een denker. Hij is gevoelig voor de kleinste gebaren en momenten. In zijn muziek komt dit naar voren in zorgvuldig afgewogen noten en in woorden die gekozen zijn vanwege hun geluid en cadans. Bram wordt geïnspireerd door artiesten als Nick Drake, Paul Simon en Paul McCartney. Hij heeft een vergelijkbare affiniteit voor aangename melodieën en warme, betoverende harmonieën.

Het item met Bram
Op zaterdag 11 december 2021 was Bram voor het eerst te gast in Podium 107.1. In Coronatijd was hij al weleens te horen geweest in korte items waarin hij van een afstand zijn muziek introduceerde. Tijdens het interview in december vertelde Bram hoe hij ooit begon met schrijven. Ook vertelt hij over zijn fascinatie voor Scandinavië en over zijn plaat 'Twelve Years'. Die plaat is een emotionele reis door twaalf jaar uit zijn leven. Beluister het interview en de drie LIVE nummers hieronder terug!

Bram 500.jpg

Meer Bram?
- Zet de website www.bramvanlangen.com in je favorieten;

- Volg Bram via @bramvanlangenmusic op Facebook en via @bramvanlangen op Instagram. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl