top of page

Annette Vogel
Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied ‘House of New Orleans’ onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dat was het begin van haar muzikale carrière. Ze begon al snel met eigen liedjes te schrijven. Eerst in het Nederlands, later in het Engels. Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beïnvloed door de Engelse en Amerikaanse folk. Veel liedjes gaan dieper in op het filosofische onderwerp 'wie of wat zijn wij eigenlijk?' Ze schrijft over de zoektocht naar de zin van het bestaan, waarheid en liefde. Sinds zomer 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Annette en Mario maakten in 2018 een muzikale tour in de USA. In het voorjaar van 2019 is het duo na een auditie toegelaten tot het netwerk van de Musiciens du Metro Parisienne. Sindsdien spelen zij regelmatig in de Parijse metro. Tijdens de lockdown in 2020/2021 deelden ze veel livestreams op Amerikaanse en Engelse platforms. Daardoor werden ze in de zomer van 2022 uitgenodigd om te spelen in Schotland. In 2024 besloot Annette een aantal van haar Engelstalige liedjes om te zetten naar het Frans. Hiermee haalde ze de finale van het Concours de Chanson Français in Nederland. Eind 2024 verwacht Annette samen met Mario een album met eigen Franstalige liedjes uit te brengen.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 23 maart bracht Annette Vogel samen met Mario Kaspers een bezoek aan Podium 107.1. Ze vertelde over haar meest recente avonturen, waarbij het maken van Franstalige nummers uitgebreid aan bod kwam. Annette stopte daarbij aan hoe het is om in de Franse metro te spelen en hoe ongemakkelijk de auditie was om dit te mogen doen! Verder vroeg programmamaker Maarten Verduijn naar Annette's roots in Woerden. Welke herinneringen heeft Annette aan de tijd dat ze in Woerden naar school ging? Ook stipt Maarten een 'dramatische' dag in november 2023 aan. Samen met Mario speelde Annette twee Engelstalige en twee Franstalige nummers. Aan het einde speelt ze op verzoek van Maarten een bijzondere cover. Beluister het optreden én het interview rechts op deze pagina terug!

Annette Vogel site.jpg

Foto gemaakt tijdens het bezoek aan de studio van RPL in maart 2024 door Maarten Verduijn. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page