top of page

Anne van Damme

Anne van Damme is een van oorsprong Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter. Deze inmiddels Brabantse Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld. Haar voorliefde voor punkrockbands weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers. Haar EP’s June (2016) en Waves (2018) zijn mooie opwarmers voor het derde werk ‘Surface’ dat eraan komt: een album in de vorm van een drieluik. Drie EP’s die de beweging van donker naar licht laten zien. Ze worden vormgegeven door songs die Anne de laatste jaren opgespaard heeft in verschillende periodes. De thematiek doet denken aan de golfbeweging van het eerder uitgebrachte ‘Waves’. Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar sterke performance en haar krachtige, maar breekbare stem. De connectie tussen Anne en haar publiek is onmiskenbaar, waardoor haar slotakkoord al menig luisteraar verwonderd heeft achtergelaten.

Het item met Anne
Op zaterdag 18 juni 2022 was Anne van Damme te gast in Podium 107.1. Ze is geen onbekende voor RPL: in 2016 en 2018 was ze ook al eens te gast om haar EP''s uit die periode bij ons te presenteren. Tijdens de uitzending van 18 juni werd teruggeblikt op die tijd, maar wordt vooral ook aandacht besteed aan Anne's nieuwe plannen. Tijdens het live-optreden hoor je een primeur van nieuwe muziek! Beluister het interview én de drie live-nummers van Anne hieronder terug! 

Anne van Damme 1 done 500.jpg

Meer Anne?
Volg haar op Facebook via @annevandammeofficial en op Instagram via @annevandammemusic. Zet de website www.annevandammemusic.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page