top of page

4REEL
4Reel is een “Keltische” band met een unieke sfeer. Naast liederen en instrumentals uit Ierland, Schotland en Bretagne laat het kwartet ook een fraaie voorraad eigen werk horen. Het repertoire van 4Reel bestaat voor het grootste deel uit stukken uit Keltische streken, waarbij de band ervoor heeft gekozen om vaak wat minder bekende pareltjes uit de rijke muziektraditie op een bijzondere manier te arrangeren. De band schrijft ook eigen nummers die naadloos passen tussen het traditionele materiaal.
Ook het instrumentarium is hoogst origineel: naast flatback bouzouki, gitaar, accordeon, tinwhistle en contrabas gebruikt 4Reel vaak draailier en nyckelharpa. Daarbij is het hoofdinstrument van fiddler Jos geen viool maar een viola d’amore. De kracht van 4Reel zit voor een groot deel in de line up: de door de wol geverfde oude rotten Leo de Kruis en Jos Koning met voortdurend weerwerk van de onbevangen “out of the boxers” van een jongere generatie: Lonneke Knegtel en Alieke Verburg. Deze combinatie staat garant voor bevlogen muziek en sprankelende optredens. In februari ’23 bracht 4Reel een eerste cd uit: ”Days flow by” die veel lovende reacties kreeg.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 13 mei 2023 bracht 4REEL een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview worden de vier leden voorgesteld en worden hun (muzikale) rollen in de band besproken. Het ontstaan van de band en het succes met de debuutplaat komen uitgebreid aan bod. Ook vertelt de band over hun optredens, waarbij één speciaal optreden in een kerkje in Duitsland eruit gelicht wordt. Beluister het interview, inclusief de LIVE nummers, hieronder terug!

4reel 500.jpg

Meer 4REEL?
Zet de website www.4reelfolk.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page