Yellofox
Yellofox maakt vooral fijne verhalende popsongs. De liedjes zijn sterk beïnvloed door de grote singer songwriters uit de sixties en seventies en hebben vaak een melancholische en dromerige karakter. Dit wordt moeiteloos afgewisseld met energieke en opzwepende songs vol ritme en energie en dagen je uit om lekker op te swingen! Naast drum, contrabas en gitaar wordt het geluid vooral bepaald door de meerstemmige zang van Jorieke en Marc. Maar ook de prominente rol van Jorieke's cello-spel geeft een heel eigen kleur aan de muziek. Variërend van een country fiddle tot klassieke strijker. In 2020 heeft Yellofox haar debut album uitgebracht. Naast de vaste bezetting hebben vele muzikanten een bijdrage geleverd. oa Koen Herfst en Elvin de Haan op drums, Frank Heijman percussie, Micha Poppe contrabas, Jeroen Kesteloo op piano en hammond. Zelfs het koor MAZE heeft een bijdrage geleverd aan een van de songs. Ondanks de grote productie blijven de liedjes vaak klein en intiem. 

Naast de opnames is de band actief geweest tijdens de corona-periode met het uitzenden van Yellofox TV, een zomertour door Europa, videoclips opnemen en online festivals.

Het bezoek aan Podium 107.1
Jorieke en Marc van Yellofox brachten op 20 november 2021 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Een week ervoor had het team van het programma al samen met open mond naar de geweldige clip van 'Fools' gekeken. Alleen deze clip gaf al voldoende gespreksstof voor het interview! Verder werd in het interview gesproken over het ontstaan van Yellofox, over de zomertour en over het recente album. Het optreden kwam binnen bij programmamaker Maarten Verduijn. Hij raakte al geëmotioneerd bij het eerste nummer! Ook bij de luisteraars riep het optreden het één en ander op. Beluister het interview én de drie LIVE nummers hieronder terug!

YELLOFOX1 500.jpg

Meer Yellofox?
- Volg de band op Facebook en Instagram via @yellofoxmusic;

- Check de videoclips van Yellofox op YouTube via Yellofox TV;

- Zet de website www.yellofox.net in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl