Yellofox
Yellofox maakt vooral fijne verhalende popsongs. De liedjes zijn sterk beïnvloed door de grote singer songwriters uit de sixties en seventies en hebben vaak een melancholische en dromerige karakter. Dit wordt moeiteloos afgewisseld met energieke en opzwepende songs vol ritme en energie en dagen je uit om lekker op te swingen! Naast drum, contrabas en gitaar wordt het geluid vooral bepaald door de meerstemmige zang van Jorieke en Marc. Maar ook de prominente rol van Jorieke's cello-spel geeft een heel eigen kleur aan de muziek. Variërend van een country fiddle tot klassieke strijker. In 2020 heeft Yellofox haar debut album uitgebracht. Naast de vaste bezetting hebben vele muzikanten een bijdrage geleverd. oa Koen Herfst en Elvin de Haan op drums, Frank Heijman percussie, Micha Poppe contrabas, Jeroen Kesteloo op piano en hammond. Zelfs het koor MAZE heeft een bijdrage geleverd aan een van de songs. Ondanks de grote productie blijven de liedjes vaak klein en intiem. 
Naast de opnames is de band actief geweest tijdens de corona-periode met het uitzenden van Yellofox TV, een zomertour door Europa, videoclips opnemen en online festivals.

Het bezoek aan Podium 107.1
In november 2021 brachten Jorieke en Marc voor het eerst een bezoek een Podium 107.1. Na hun vertrek bleef het team van Podium 107.1 met open mond achter: de bijzondere sound van Yellofox maakte indruk. Op 23 april 2022 kwam het duo opnieuw terug. Programmamaker Maarten Verduijn sprak met Jorieke en Marc over hun nieuwe single en over hun bijzondere videoclips, waarmee ze recent (opnieuw) genomineerd werden voor internationale filmprijzen. Ook vertelt het duo over hun recente optredens en over de nieuwe plaat die in de maak is. Beluister het interview en de drie LIVE-nummers hieronder terug!

Yellofox 1.jpg

Meer Yellofox?
- Volg de band op Facebook en Instagram via @yellofoxmusic;

- Check de videoclips van Yellofox op YouTube via Yellofox TV;

- Zet de website www.yellofox.net in je favorieten

De clip bij het nummer 'Seasons' (die tijdens het interview uitgebreid besproken wordt) is hier te zien. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl