top of page

Kathleen Willems & Buddy Jolly
Kathleen: Alleen of als trio weet Kathleen Willems het publiek te raken met semi akoestisch gespeelde eigen werk in het Americana genre. Hiermee bewijst ze dat ze een originele singer/songwriter is. Naast haar eigen werk speelt ze ook zeer herkenbare Country, Blues en Rock ‘n Roll uit de jaren ‘50, ‘60, ‘70. Nummers zoals That’s Allright Mama, I Walk The Line, Jolene en Unchained Melody wisselt ze moeiteloos af met Daddy Lessons, eigen nummers en zelfs af en toe een Nederlands nummer.
Buddy Jolly: Buddy Holly lives! Hij beïnvloedde The Beatles, Bob Dylan en The Rolling Stones. Er zijn liedjes, musicals en films over zijn leven gemaakt. En ruim 60 jaar na zijn dood is zijn muziek nog altijd springlevend. Voor Buddy Jolly begon het allemaal met een beduimelde LP in de platenkast van zijn ouders. Het maakte van hem een fan voor het leven. Let's go back to the fifties! De tijd van petticoats, vetkuiven en rock ’n roll. Buddy Jolly trakteert jou op een trip down Memory Lane. Met de grootste hits van Elvis, Paul Anka en natuurlijk Buddy Holly.
Op oudejaarsdag 2023 was het tweetal los van elkaar te gast in Podium 107.1. Na de uitzending begonnen ze samen nummers van de Everly Brothers te neuriën. Dit was de start van een samenwerking als duo met 'golden oldies'!

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 27 mei brachten Kathleen Willems en Buddy Jolly voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1 als duo. Ze speelden vier covers live van grootheden als The Everly Brothers. Hun samenwerking werd uitgebreid besproken en het tweetal vertelt over de magie van hun gezamenlijke optredens. Aan het einde van het item worden ze samen op de proef gesteld... weten ze echt zoveel van oude muziek als ze altijd doen beweren? Beluister het item hieronder terug!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

Buddy klein.jpg

Een foto van Buddy Jolly en Kathleen Willems na hun optreden in Podium 107.1 op 27/5.

bottom of page