WHYBE
WHYBE (Wybe Zijlstra) is een 21-jarige alternatieve singer-songwriter uit Maastricht. Op jonge leeftijd heeft hij al veel successen geboekt: in 2017 won hij de Limburgse editie van de Kunstbende en in 2019 deed hij mee aan de Popronde. Whybe heeft het gymnasium afgerond, maar hij heeft besloten om zich volledig op muziek te storen. Zijn biografie omschrijft hem als volgt: 'Whybe's melodische composities en van ver buiten het gangbare gehaalde teksten, vormgegeven in eigenzinnige interpretaties, vertolkt door zijn bijzondere stem, onderscheiden hem en maken hem tot een unieke, jonge muzikant met een voor zijn leeftijd ongekende diepgang. Zijn melodieën lijken te komen uit een verborgen bron en blijven na één keer gehoord te hebben in je hoofd hangen.'

Het item met WHYBE
Op zaterdag 13 februari sprak programmamaker Maarten Verduijn met Whybe in Podium 107.1. In het interview werd teruggeblikt op de hoogtepunten uit de carrière van Whybe, zoals de deelname aan de Popronde en het winnen van de Kunstbende. Ook vertelt Whybe over de bijzondere clip die hij maakte waarin hij in zelfisolatie krampachtig zijn zelfhygiëne probeert te bewaren. Beluister het interview hieronder terug!

Whybe.jpg

Meer Whybe?
Whybe is ook Facebook te vinden via @whybesingersongwriter en op Instagram via @whybemusic. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.