top of page

Wayward Fool
Wayward fool is een Amsterdamse muzikant die onlangs is begonnen met het opnemen en uitbrengen van de muziek die hij in de loop der jaren heeft geschreven tijdens zijn reizen over de hele wereld. Je hoort hoe zijn liedjes zijn beïnvloed door zijn reizen. Zijn teksten gaan over hoop, liefde en het streven naar vrijheid, ondersteund door melancholische instrumentatie. Hij groeide op in een familie van muzikanten. Met zijn vader als jazzmuzikant, hebben hij en zijn broer altijd genoten van de muziek en zelf muziek gemaakt. Met melancholisch gitaarspel, een prachtige stem en zijn folky – Bob Dylan storytelling achtige – gevoel vertelt hij zijn verhaal.

Het bezoek aan Podium 107.1
Miko Balthaus (de echte naam van Wayward Fool) bracht op 22 april 2023 met zijn band een bezoek aan Podium 107.1. Aan het begin van het interview vertelt hij over het opgroeien in een familie vol muzikanten en over de band met zijn broer en vader (die in zijn band spelen). Uiteraard komen de reizen die hij heeft gemaakt (en de invloed ervan op zijn muziek) uitgebreid ter sprake. Beluister het item (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

Wayward Fool - 500.jpg

Meer Wayward Fool?
Volg hem op Facebook en Instagram!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page