top of page

Turmoil
De band Turmoil (letterlijk vertaald naar ‘onrust’) is ontstaan in een tijd van onrust in de wereld: kroegen dicht, shows gecanceld en iedereen verplicht thuis. Samen muziek maken zat er niet in. Toen iemand met het idee kwam om vanuit huis een aantal cover songs op te nemen werd daar enthousiast op gereageerd, een serie social distancing videos als resultaat. Dat smaakte naar meer: niet veel later begonnen die ideeën voor eigen muziek binnen te stromen. Toen er eindelijk weer gerepeteerd en (kleinschalig) opgetreden mocht worden wisten de jongens van Turmoil het zeker: ‘Hiermee moeten we verder!’ 
Begin 2022 zijn ze begonnen met plannen maken voor een EP, live en rauw zoals de platen waar zij zelf door geïnspireerd zijn. Het resultaat mag er zijn, 6 songs liggen klaar op de plank. In de tussentijd blijft Turmoil onrust stoken: er wordt volop nieuwe muziek geschreven. Deze band staat klaar om de podia in Nederland te bestormen! 

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 17 december 2022 bracht Turmoil een bezoek aan Podium 107.1. De band stelde zich voor, vertelde over hun ontstaan en gaf uitgebreid uitleg bij hun debuut-EP. Er werd op een leuke manier teruggeblikt op de begindagen, want er werd een fragment gedraaid van een cover die de band in Coronatijd had gemaakt. Verder werd uitgebreid gesproken over de plannen van de band. Leuk detail: Tuskhead & Robin gaven in dezelfde uitzending van Podium 107.1 een optreden. Turmoil heeft vaker samengespeeld met dit duo, onder andere tijdens de releaseparty van hun EP. Beluister het item in Podium 107.1 (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

Turmoil 500.jpg

Meer Turmoil?
Volg de band op Facebook (@turmoilgrassnroots), Instagram (@turmoil.music) en zet de website www.turmoilmusic.nl in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page